Baralla multitudinària al centre de la Jonquera

Els incidents es van allargar des de les 6 de la tarda fins a les 12 de la nit en 3 "punts calents" del casc urbà

per Redacció

Successos

Punt calent de la baralla aquesta nit al carrer Miquel Martí i Pol de la Jonquera
Punt calent de la baralla aquesta nit al carrer Miquel Martí i Pol de la Jonquera | Facebook (esperant confirmació).

Baralla multitudinària entre dos bàndols pels carrers de la Jonquera. Els fets es van iniciar al carrer Miquel Martí i Pol i segons testimonis presencials es va produir una primera disputa, sobre les 5 de la tarda (altres fonts apunten una hora més tard), protagonitzada per entre 2 i 3 persones presumiblement d'origen marroquí. Es creu que són clients habituals d'un dels bars que hi ha en aquest carrer o bé que són persones  que diàriament estan presents en el seu entorn.

 

Pocs minuts més tard la disputa entre aquestes persones pujava de to i es traslladava al carrer Major, també segons testimonis i veïns del poble, en el tram comprés entre el bar La Societat i l'oficina del banc Popular. En aquest punt ja s'hi haurien afegit més persones, encara que no es determina quantes, i el que inicialment era una disputa entre 3 persones ja s'hauria convertit en baralla protagonitzada per, com a mínim, dues persones més i altres que, al seu entorn, observaven de prop la situació. Fins al moment a la baralla s'haurien fet servir objectes contundents però no armes blanques.

Sobre les 7 de la tarda els Mossos d'Esquadra haurien rebut l'avís de la baralla, que segons informa l'oficina de premsa dels Mossos aquesta s'hauria traslladat al carrer Alzines i hi haurien implicades fins a 6 persones dividides en dos grups. La baralla, segons apunten, va ser desactivada i caps dels implicats va presentar denúncia ni es va produir cap detenció ni ferits, només lesions lleus entres alguns dels qui haurien protagonitzat la baralla. Els motius no han trascendit però són "vells" coneguts per la policia i estarien vinculats al tràfic de drogues.

A les 8 de la vesprada la baralla (que unes fonts apunten a les 9 de la nit i altres a les 10) s'hauria reiniciat i traslladat als entorns de la plaça de l'Ajuntament i en aquest punt ja s'hi hauria creat un grup de fins a 20 persones.

Aquest seria un dels bàndols que, equipats amb pals i altres objectes presumiblement per llançar contra algú, hauria pujat en to amenaçador pel carrer Major, en direcció nord, a la recerca d'alguna persona (o persones) que formarien part, també presumiblement, de l'altre bàndol, del qual no queda clar quantes persones l'integraven.

Segons un veí del poble una de les persones que integrava el primer bàndol lluïa al cinturó un ganivet. Aquest mateix veí, que vol preservar la identitat, ha informat a Infojonquera.cat que aquest grup estaria buscant un ciutadà d'origen marroquí que s'hauria armat amb un ganivet de grans dimensions tipus "catana" i un esprai de protecció/atac també conegut com de pebre o de defensa personal. Un grup de veïns del poble, en veure el grup de persones pujant pel carrer Major, s'hauria refugiat en un bar del poble per evitar trobar-se enmig dels dos bàndols.

Entre les 10 de la nit i i les 11, entre el carrer Major i a la plaça de l'Ajuntament s'haurien reiniciat episodis també violents, els quals i gràcies a la intervenció coordinada de la policia Mossos d'Esquadra, Policia Local i Policia Nacional s'haurien tornat a dissoldre.

Fins als diferents "punts calents" de les baralles i en diferents moments sempre hi haurien estat presents els tres cossos policials, com també una ambulància del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) que hauria atès, com a mínim, un ferit de caràcter lleu.

La successió dels fets per hores/minuts aquí desglossada és aproximada. Segons Mossos d'Esquadra la situació va quedar normalitzada entre les 12 de la nit i la una de la matinada. Cap dels protagonistes en la baralla ha presentat denúncia i, malgrat l'exhibició d'armes blanques, no n'ha estat localitzada cap i per tant no hi ha detencions. Oficialment no hi ha un motiu de l'origen de la baralla, però es creu que està vinculada a la venda de drogues. Està previst que en els propers dies s'intensifiqui el patrullatge dels tres cossos policials als carrers de la Jonquera.

Denúncia dels fets a Facebook

De moment han estat membres del grup de Facebook "Ets de la Jonquera si" qui se n'ha fet ressò dels fets que han succeït aquesta nit als carrers de la Jonquera. Segons s'ha pogut veure en fotografies publicades en aquest grup, la baralla tenia fins a tres punts calents del casc urbà: el carrer Miquel Martí Pol, davant l'edifici de la Caixa, el carrer Major a l'alçada de l'oficina del servei d'aigua Sorea i a la plaça de l'Ajuntament.

Punt calent de la baralla aquesta nit a la Plaça de l'Ajuntament
Punt calent de la baralla aquesta nit al carrer Major
Diverses dotacions de la policia davant d'un dels punts calents de la baralla aquesta nit al carrer Miquel Martí i Pol de la Jonquera

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article