La Jonquera pot quedar col·lapsada del 22 al 26 d'agost

Es preveu trànsit intens per l'inici de l'operació "retorn vacances" i la desviació recomanada de camions que ara fan ús del pas d'Irun

per Redacció

Successos

La Jonquera pot quedar col·lapsada del 22 al 26 d'agost
La Jonquera pot quedar col·lapsada del 22 al 26 d'agost | Infojonquera.cat

L'autopista Ap-7 podria quedar a la vora del col·lapse si tots els camions que actualment fan ús del pas d'Irun es desvien per la Jonquera. Això serà així si finalment els camions es veuen obligats a circular pel pas del Portús, i és que tal i com de moment recomana la DGT, aquest organisme oficial suggereix que tots els vehicles pesants circulin pel pas de la Jonquera entre el 22 al 26 d'agost. Volen evitar que durant aquells dies els camions circulin per l'Ap-8, l'autopista que passa per Irun i que enllaça amb la francesa A-63.

Oficialment, de moment, la DGT només recomana als camions que utilitzin l'AP7 al seu pas per la Jonquera durant el penúltim cap de setmana d'agost, recomanació que es fa per evitar les previsibles retencions, o altre tipus d'incidències, en els passos fronterers del País Basc a causa de la celebració del G-7 a Biarritz (França). D'aquesta recomanació se'n fan ressò i difusió a Fenadismer.

La Cimera del G-7, que se celebra a Biarritz del 23 al 26 d'agost, coincidirà en el penúltim cap de setmana d'agost, tradicionalment de trànsit intens, i per tant es preveu un augment important de la circulació de vehicles de tota mena perquè coincideix amb un dels caps de setmana de trànsit en què que també estarà en marxa l'operació tornada del Pas de l'Estret des del Marroc; el retorn de viatgers procedents de Portugal cap a Europa i el retorn de nombrosos turistes, ara de vacances al litoral, cap als països del centre i nord del continent europeu.

Si es té present els habituals problemes de circulació que es donen a la Jonquera els caps de setmana de l'estiu, especialment a l'agost i coincidint en dates "punta", i la suma d'un trànsit de vehicles pesants que habitualment fan ús de passos alternatius a la Jonquera, no és difícil intuir que el penúltim cap de setmana d'agost la Jonquera pot esdevenir, de nou, un coll d'ampolla per al trànsit de l'autopista Ap-7 i de l'N-2.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article