Detenen una parella que portava una metralladora del 1944 i diverses armes de guerra en una furgoneta

Eren dos holandesos que van explicar a la Guàrdia Civil que havien comprat tot el material al Baix Empordà

per ACN

Successos

La metralladora amb el trípode i la mira antiaèria
La metralladora amb el trípode i la mira antiaèria | Guàrdia Civil

La Guàrdia Civil ha detingut a la Jonquera una parella d'holandesos que portaven una metralladora de l'any 1944 i diverses armes de guerra a dins una furgoneta. Els fets van passar la matinada de dissabte passat. En un control fiscal que havien muntat a peu de l'AP-7, els agents de la comissaria jonquerenca hi van aturar la furgoneta, on viatjava la parella ma bla intenció de creuar la frontera cap a França.

La benemèrita va registrar el vehicle i a la zona de càrrega hi va trobar diverses armes i projectils de guerra. Entre aquestes hi havia una metralladora de la marca Alfa, del calibre 7,92, que s'havia fabricat a Espanya l'any 1944. L'arma disposava de trípode, canó de recanvi i mira antiaèria. I segons remarca el cos policial, destaca "per la gran perillositat, ja que té capacitat per disparar ràfegues automàtiques".

A més, a dins la furgoneta els agents també hi van localitzar un morter amb tres projectils (un d'ells, allotjat a l'interior de l'arma).

Per això van arrestar la parella per un delicte de tinença il·lícita d'armes de guerra. I va ser aleshores quan ells mateixos van explicar als agents que havien comprat tot allò a un individu que emmagatzemava armes en una nau de Forallac, al Baix Empordà.

 

Magatzem d'armes a Forallac

Davant d'aquestes explicacions, la Guàrdia Civil va anar fins allà on els havien dit i, després de localitzar aquest home, li va prendre declaració en qualitat d'investigat. L'individu va reconèixer haver venut les armes a la parella i, a més, va explicar que en tenia més dins la nau.

Els agents van registrar el magatzem i van trobar-hi, entre d'altres, dos morters i sis granades. Com que l'home no tenia cap document que acredités d'on havia sortit tot aquest material bèl·lic, els agents el van comissar per enviar-lo als especialistes en desactivació d'explosius del cos (els GEDEX) perquè comprovin l'estat dels projectils.

A més de la metralladora i els morters, entre allò que van trobar a l'interior de la furgoneta i a dins de la nau, la Guàrdia Civil ha comissat també tres agulles percutores, material per al manteniment de la metralladora, una caixa per municionar-la, una màscara antigàs i una baioneta.

El cas s'ha posat en mans del jutjat de guàrdia de Figueres, que serà qui investigarà els fets.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article