Agullana concedeix les primeres Agulles de Plata a Joan Pineda, Pere Cortada, M. Teresa Genís i Enric Tubert

La Festa Major d'agost s'allargarà fins diumenge, quan es farà una diada especial per a la mainada

per Redacció

Agullana, Vida social

Els guardonats, als jardins de la Societat
Els guardonats, als jardins de la Societat | Infojonquera

Agullana està de Festa Major. L'historiador Enric Pujol hi va donar el tret de sortida dimecres amb el primer pregó que es pronuncia al poble. I el mateix dimecres, abans del ja tradicional ball de nit, es van lliurar, de manera pionera, les Agulles de Plata. Es tracta d'un distintiu ideat pel consistori que vol reconèixer persones del poble destacades per la seva trajectòria o la seva aportació al municipi. En aquesta primera edició, han estat els regidors els qui han escollit els guardonats, però la idea és que a partir de l'any que ve es triïn per votació popular.

Els primers meritats són Joan Pineda, Pere Cortada, Maria Teresa Genís i Enric Tubert. A Joan Pineda se li ha concedit l'Agulla a títol pòstum per la seva vinculació a la vida esportiva del municipi i, sobretot, la seva implicació en el Club Esportiu Agullana. De Pere Cortada en van destacar que ha sigut un "treballador incansable" al servei de la fleca, per la qual va rebre el títol de mestre artesà, però també la seva vinculació al club de futbol. Maria Teresa Genís va obtenir l'Agulla per la seva vinculació social al poble, i també per totes les activitats i tasques que ha fet per promocionar-lo a l'exterior. I Enric Tubert va ser guardonat per la seva cooperació en la vida cultural d'Agullana, organitzant diverses exposicions o els punts de lectura, entre d'altres.

 

La festa continua

El dia de festa per excel·lència va ser ahir (dijous), quan es va fer una missa en honor dels agullanencs difunts, un vermut a la societat, un partit de futbol entre el CE Agullana i la UE La Jonquera, una ballada de sardanes i una cantada d'havaneres, entre d'altres. Però les activitats continuaran fins diumenge.

Per avui hi ha previst un ball de nit amb el grup STOP 80, que toca versions de pop i rock dels anys 80. Demà al vespre (19 h) s'inaugurarà una exposició que el pintor local Antoni Federico ha dedicat al també agullanenc Robert Baserba Colom. L'objectiu: reconèixer la seva meritòria trajectòria en l'àmbit esportiu. I és que Baserba ha estat campió i subcampió del món de BTT (els anys 2017 i 2016 respectivament), a part de quatre vegades campió d'Espanya i cinc vegades campió de Catalunya, entre d'altres. Posteriorment, demà a la nit també hi haurà ball amb el grup All i oli.

I diumenge es farà la diada especial per a la mainada. Al matí inclourà un taller de robòtica a càrrec d'Edu Gil (a les 12 h, a la plaça). I a la tarda hi haurà el festival infantil amb el grup FEFE i CIA (16.30 h) i, posteriorment, una festa de l'escuma amb holly. Paral·lelament, a les 18 h el CE Agullana disputarà un altre partit de futbol, en aquest cas contra el FC Vilamalla.

El primer pregó de la història d'Agullana va anar a càrrec d'Enric Pujol

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article