El president de la Generalitat va ser dimarts al Pertús

Quim Torra va fer una ofrena floral a la tomba d'Antoni Rovira i Virgili coincidint amb el 70è aniversari de la seva mort

per Redacció

Política, El Portús

Un instant de l'ofrena floral
Un instant de l'ofrena floral | Infojonquera

El president de la Generalitat, Quim Torra, va ser dimarts al Pertús. S'hi va aturar de camí a Prada del Conflent, on va participar en una conferència organitzada per la Universitat Catalana d'Estiu, per homenatjar el periodista, lingüista i polític català Antoni Rovira i Virgili. L'acte va consistir bàsicament en una ofrena floral a la tomba de Rovira i Virgili, i va comptar amb la participació dels ajuntaments de la Jonquera i el Pertús, el Museu Memorial de l'Exili de la Jonquera (MUME), i la Casa de la Generalitat de Perpinyà.

L'homenatge es va fer coincidint amb el 70è aniversari de la mort d'Antoni Rovira i Virgili (va morir el 1949 a Perpinyà, on s'havia exiliat després de la Guerra). El qui va ser el quart president del Parlament de Catalunya (entre 1940 i 1949, des de l'exili), està enterrat al cementiri del Pertús, que és el més proper a la frontera amb Catalunya. I és que després de l'ocupació franquista es va exiliar a Montpeller i, d'allà, es va traslladar a Perpinyà, on va morir el 1949.

Després de l'ofrena floral, Torra va recordar a les seves xarxes socials que a Els darrers dies de la Catalunya republicana Rovira i Virgili hi va incloure un "Jurament de l'Exiliat": "Poso la meva esperança en els dies que vindran, en el dret que triomfarà en les llibertats que es restabliran, en la llengua que persistirà. No em descoratjo, no renuncio no deserto", deia.

Torra amb el director del MUME, Alfons Quera

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article