El fusell que va intervenir la Guàrdia Civil la setmana passada s'estava utilitzant per gravar un curtmetratge a la contrada

L'home a qui van detenir havia regentat una armeria a Figueres, i amb l'objecte hi portava roba d'època que també feia servir per al rodatge

per Redacció

Successos, Vida social

El curtmetratge relata una història de l'exili
El curtmetratge relata una història de l'exili | Alfons Romero

L'home de 67 anys i nacionalitat espanyola a qui va detenir la setmana passada la Guàrdia Civil per presumptament traginar un fusell de la Guerra Civil sense documentació i sense portar la documentació corresponent era Alfons Romero, un figuerenc que durant molts anys havia regentat una armeria a la capital alt-empordanesa. I la seva versió dels fets no coincideix amb la que va donar la benemèrita.

Segons ha explicat el mateix Romero a El Punt Avui, i també a través de les seves xarxes socials, el fusell que li van intervenir està inhabilitat i, si bé és cert que no portava la documentació a sobre, ell considerava que no calia perquè no tenia consciència que traginés una arma. La seva explicació és que era un complement del curtmetratge Demà tindrem sort, que s'està gravant aquests dies a la zona fronterera. De fet, juntament amb l'arma, Romero assegura que hi portava roba d'època per ambientar els anys de la retirada durant el rodatge.

Demà tindrem sort reprodueix la història de l'exili de Joan Pacheco tal com s'explica en el llibre que porta el mateix títol. S'està enregistrant als escenaris reals on va passar durant la retirada (d'entre els quals en destaca La Vajol), i com que es fa pràcticament sense recursos tant els actors com els figurants treballen sense cobrar.

L'arma comissada per la Guàrdia Civil

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article