L'Ajuntament de la Jonquera s'adhereix a l'Oficina de Drets Civils i Polítics de la Generalitat

La institució vetlla per assessorar i acompanyar els veïns en cas que es vulnerin els seus drets civils i polítics, i per fer-ho utilitza diversos recursos

per Redacció

Política

L'acord es va aprovar en l'últim ple
L'acord es va aprovar en l'últim ple | Falgués Fotografia

L'Ajuntament de la Jonquera s'ha adherit a l'Oficina de Drets Civils i Polítics de la Generalitat de Catalunya. Això vol dir que a partir d'ara hi començarà a cooperar per oferir un servei d'assessorament i acompanyament en els casos de vulneració de drets civils i polítics que es puguin donar a la Jonquera. Segons l'alcaldessa, Sònia Martínez, "treballar amb la Generalitat ens permetrà tenir una capacitat d’acció i reacció més efectiva davant injustícies i abusos que puguin patir els veïns i veïnes”.

L’alcaldessa emmarca aquest nou servei, que es va aprovar al ple del 31 de juliol, en “l’esforç de l’Ajuntament per garantir el ple exercici lliure per part dels jonquerencs i jonquerenques  dels seus drets democràtics”. I és que en la mateixa sessió plenària el Consistori es va comprometre a vetllar de forma expressa per a la protecció, defensa i coneixement dels drets civils i polítics de la ciutadania jonquerenca.

Entre d’altres coses, l’acord preveu dur a terme una formació i capacitació del personal municipal a fi que aquest pugui esdevenir un agent de detecció de possibles casos de vulneració d’aquests drets. Una de les línies de formació en aquest sentit és la guia de l’Oficina de Drets Civils i Polítics, que serveix per identificar i catalogar casos de vulneració de drets, i permet activar els mecanismes de garantia corresponents. A més, l’Oficina també posa a disposició del ciutadà un senzill formulari web on les persones vulnerades poden exposar directament el seu cas, que serà estudiat detingudament i respost en cas que així ho consideri l’equip d’experts i professionals que hi treballen.

Amb aquestes dues línies d’acció, l’Oficina de Drets Civils i Polítics busca coordinar-se amb els ajuntaments adscrits -com és el cas de la Jonquera-, per treballar conjuntament i així detectar i solucionar els possibles casos de vulneració de drets que puguin patir veïns i veïnes.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article