Robaven grans quantitats de mòbils arreu de l'Estat espanyol i fugien cap a Romania passant per la Jonquera

La Policia Nacional ha desarticulat una banda criminal que havia desvalisat fins a 32 botigues de telefonia, algunes de les quals en només 50 segons

per ACN

Successos

Una part del material que havien robat
Una part del material que havien robat | ACN

La Policia Nacional ha desarticulat una banda criminal que havia desvalisat fins a 32 botigues de telefonia arreu de l'Estat, i que just després de cometre els robatoris fugien cap a l'estranger creuant la frontera de la Jonquera. A Catalunya, els pispes van atracar establiments a Reus, Tarragona i Mollerussa. El grup delictiu estava format per uns 20 membres, cometia els assalts de matinada i utilitzava un o dos vehicles (robats pocs dies abans) per encastar-los contra la porta o l'aparador de la botiga.

El clan criminal destacava per la seva rapidesa (algun dels robatoris es va fer en tan sols 50 segons) i per la seva gran itinerància, ja que van arribar a recórrer 1.000 quilòmetres en una sola nit per cometre un assalt. El valor total dels telèfons robats sumaria uns 700.000 euros, uns terminals sostrets que eren enviats a Romania a través d'empreses de paqueteria. La policia espanyola ha pogut recuperar 116 smartphones localitzats a dins de la maleta d'un dels arrestats.

 

Operació d'abast europeu

Els autors materials dels robatoris rotaven contínuament (anant i tornant de Romania) i han estat arrestats a Espanya (11), Romania (4), França (3), Itàlia (1) i Suècia (1).

La investigació va començar l'any 2017 arran d'un robatori en una botiga d'Albacete -amb el mètode de l'encastament- d'on van sostreure terminals per valor de 23.000 euros. L'objectiu de l'organització eren botigues de telefonia mòbil, que assaltaven a altes hores de la matinada encastant vehicles contra la porta o l'aparador. També feien servir maces per trencar els panys d'accés als magatzems dels establiments i així robar el material guardat.

En una primera fase, el passat mes de juny, la policia va arrestar 11 integrants del grup criminal, quatre dels quals es disposaven a fugir d'Espanya a través de la Jonquera. I un d'ells era el cap de l'organització delictiva. Un altre dels arrestos es va produir a l'aeroport de València quan un dels lladres es disposava a agafar un vol amb destí Romania. 

Ja en una segona fase de la investigació es van emetre diverses ordres europees de detenció i entrega per als membres de l'organització repartits per França, Itàlia, Suècia i Romania. L'operació s'ha saldat amb la detenció de 20 persones, 11 de les quals han ingressat a presó. Els agents de la Policia Nacional també han aconseguit recuperar un vehicle de gamma alta valorat en 80.000 euros que va ser robat a Almeria, i que va ser utilitzat per l'organització criminal en els seus quatre últims robatoris a Sabiñánigo, Mollerussa, Vila-real i Elda.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article