Guàrdia Civil i Policia Nacional augmentaran els controls de vehicles a la frontera

El delegat d'Interior a Girona torna a reclamar un canvi del Codi Penal per poder actuar amb més contundència contra els delinqüents reincidents

per ACN

Successos

En els últims mesos ja s'han reforçat els controls
En els últims mesos ja s'han reforçat els controls | ACN

La Guàrdia Civil i la Policia Nacional augmentaran les controls en vehicles a la frontera per lluitar contra el tràfic de drogues a la comarca. Depsrés de la junta de seguretat extraordinària que es va fer la setmana passada a Figueres el subdelegat del govern espanyol, Albert Bramon, va explicar que entre el gener i l'agost d'enguany ja s'han reforçat els controls de vehicles que creuen la frontera i "venen a comprar droga" a la comarca, però va afegir que ara faran "un pas més" i que els augmentaran. Bramon també va assegurar que els dos cossos de seguretat de l'Estat espanyol s'han compromès a fer "més operacions conjuntes" amb els Mossos d'Esquadra, i va precisar que la col·laboració amb la gendarmeria francesa és "estreta".

El subdelegat va explicar, a més, que durant els anys de crisi la plantilla de Guàrdia Civil i Policia Nacional a la demarcació estava al voltant del 60%, i que a hores d'ara es troba en un 80%. Una situació que, segons va destacar, permet fer més inspeccions aleatòries dels cotxes que entren i surten de la Jonquera. 

 

Un canvi del Codi Penal 

Per la seva banda, el delegat territorial d'Interior a Girona, Albert Ballesta, va dir que en el que portem d'any han comissat 40.000 plantes de marihuana a la comarca i que s'han detingut 40 persones per delictes contra la salut pública. Ballesta també va explicar que hi ha diverses investigacions en marxa i que se seguiran fent les actuacions que calgui per lluitar contra el tràfic de drogues.

Ballesta va insisitir que es tracta d'un problema que no afecta només l'Alt Empordà, sinó a tot el país. Per això va tornar a demanar un canvi del Codi Penal que permeti actuar amb contundència contra els delinqüents reincidents. "A només 25 quilòmetres d'aquí, al Rosselló, les penes són molt diferents", va recordar. I Bramon va coincidir en aquesta necessitat i va dir que a dia d'avui diversos sectors implicats ho veuen com una prioritat. 

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article