La Casa Estela d’Agullana, Bé Cultural d’Interès Local

L’immoble, que actualment està a la venda, passarà a formar part del Catàleg del Patrimoni Cultural Català

per Redacció

Agullana, Patrimoni, Història

La casa està ubicada a davant de la plaça
La casa està ubicada a davant de la plaça

El ple del Consell Comarcal de l’Alt Empordà va aprovar la setmana apassada l’expedient que declara Bé Cultural d’Interès Local l’edifici de la Casa Estela d’Agullana. Es tracta d’una construcció modernista ubicada en un xamfrà de la plaça Major (carrer Concòrdia, 2) que data de l’any 1908 i que ja està inclosa en l’Inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya.

L’immoble va ser ideat per l’arquitecte Josep Azemar, que és el mateix que va construir la casa natal de Salvador Dalí de Figueres, i destaca per la petita torre de teules verdes que corona una forma arrodonida molt característica. A més, també en criden l’atenció els mosaics blaus i grocs de les obertures i la balconada de ferro forjat.

La Casa Estela és un dels edificis més icònics d’Agullana. Fa un temps que està deshabitada i actualment està a la venda per 450.000 euros. I el fet que l’hagin declarat Bé Cultural d’Interès Local li atorgarà una protecció especial i li permetrà entrar a formar part del Catàleg del Patrimoni Cultural Català.

La casa està ubicada a davant de la plaça
La casa està ubicada a davant de la plaça

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article