Empresonen dos homes a qui van trobar una granada de mà al cotxe, a la Jonquera

Es tracta d'una bomba de fabricació russa que, segons els tècnics especialistes, estava "en perfecte estat d'ús"

per ACN

Successos

La granada, russa, era del model M-75
La granada, russa, era del model M-75 | Infojonquera

El jutjat d'instrucció 6 de Figueres, en funcions de guàrdia, ha ordenat l'ingrés a presó sense fiança per a dos homes que portaven una granada al cotxe, a la Jonquera. Segons recull la interlocutòria, en aquests moments de la investigació hi ha "motius suficients" per atribuir-los un delicte de dipòsit d'armes.

La Guàrdia Civil va aturar el vehicle dels sospitosos divendres cap a els nou del vespre, a l'alçada del punt quilomètric 6,5 de l'AP-7. Viatjaven en un Mercedes de color negre i matrícula de Bielorússia. A dins el cotxe, els agents de l'institut armat hi van localitzar la granada.

Segons recull la resolució del jutjat, els tècnics especialistes en desactivació d'explosius de la Guàrdia Civil (Tedax) van confirmar que es tracta d'una granada de mà ofensiva en "perfecte estat d'ús", perquè tenia detonador i càrrega explosiva. La bomba, que els sospitosos duien amb el perímetre "encintat", és un exemplar del model M-75, de fabricació russa.

Els arrestats van passar a disposició del jutjat de guàrdia diumenge. La jutgessa subratlla que, segons recull la jurisprudència, n'hi ha prou amb "la tinença d'una sola arma" per atribuir als investigats un delicte de dipòsit d'armes i munició de guerra. "Tenien, indiciàriament, la granada a la seva disposició i en estat de funcionament", apunta la jutgessa, que afegeix que això implica "una vocació ineludible de possible utilització".

A més, a l'hora de descartar la llibertat sota fiança sol·licitada per la defensa, també exposa que els sospitosos no tenen arrelament al país i que, per tant, hi ha risc de fugida.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article