Decepció a l'ACJ al no aconseguir reunir prous comerciants per organitzar una fira el 24 de maig

per Redacció

Entitats

El passat 8 d'abril es va reunir l'Associació de Comerciants de la Jonquera (ACJ) als porxos de Can Laporta en una reunió oberta a tots els establiments comercials de la vila. El motiu de la convocatòria dels comerciants era aconseguir animar a tots els comerços de la Jonquera per tornar a reactivar l’ associació, que ha perdut empenta en els darrers anys per diferents motius, però sobretot perquè l’objectiu era concretar i organitzar una fira comercial d’àmbit local amb data prevista per al 24 de maig. La reunió però ja va començar “coixa” ja que tot i que la convocatòria es va fer de forma massiva i porta a porta, a l’hora de la convocatòria només hi van assistir els actuals membres de la junta i una vintena de comerciants, tot i que a la Jonquera hi ha més de 80 establiments comercials de tot tipus.

Hi havia també altres motius per a la convocatòria, entre els quals debatre fórmules per afrontar l'actual situació de crisi econòmica o també altres fets ocorreguts recentment, així com establir una col·laboració permanent entre l’ACJ i la "Fundació la Jonquera en acció" per així treballar conjuntament en alguns temes d'interès comú. La reunió però no va servir per a concretar cap dels punts plantejats i per aquest motiu es va considerar adient deixar uns dies de reflexió als assistents amb la possibilitat de que el dimarts dia 14, vuit dies més tard de la primera convocatòria, els assistents plantegessin a la Junta la predisposició a participar activament, o com a mínim presencialment, a la fira prevista per al 24 de maig.

Però la reacció, vuit dies més tard, ha estat que gairebé cap dels assistents a la reunió ha donat el visit-i-plau a participar o involucrar-se a la fira, segons ha informat l’actual Junta. Aquest fet els ha decepcionat i s’han mostrat indignats per la total manca d’interès en les propostes plantejades i han declarat a Infojonquera.cat i a l’Esquerda, tot recordant la reunió del dia 8 d’abril, que allò “que més mal ens ha fet és que no demanàvem diners, només demanàvem el compromís per exposar els productes de cada comerç en unes paradetes que ja vindrien muntades, ho posàvem fàcil, molt còmode per a tothom”. Amb resignació han afegit que constataven que els assistents a la reunió es queixaven de moltes coses del comerç de la Jonquera però que a l’hora de la veritat han reaccionat sense cap interès, com si, es pensessin que "algú altre els hi ha de solucionar els problemes del seu comerç”. Així doncs per als responsables de l’ACJ entre els comerciants de la Jonquera hi ha “molta queixa general per a tot” però per contra “cap interès en treballar plegats”.

En aquestes circumstàncies la Junta ha decidit, de moment, suspendre la fira que s’havia d’organitzar el dia 24, ja que només s’hi havien compromès 5 comerços i els membres de la junta, i per tant s’ha considerat que podia ser contraproduent per l’imatge que es vol transmetre de la Jonquera. Finalment la Junta continuarà sent la mateixa que fins ara però aquesta romandrà inactiva a l’espera d’una nova oportunitat per reflotar l’entitat o fins que algú altre se’n vulgui fer càrrec. Aquesta informació ha estat facilitada per els membres de l’actual organigrama de l’ACJ.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article