La plataforma cívica de Cantallops denuncia la "carretera de la vergonya"

per Redacció

Cantallops

04/07/09 En una com unicat de premsa, la Plataforma cívica de Cantallops denuncia la "La carretera de la vergonya (Cantallops)"

Texte del comunicat:

Volem informar a tota la comarca, província, Catalunya, Estat Espanyol i Unió Europea que en el Municipi de Cantallops hi ha una obra il·legal que des de 2007 ofereix al ciutadà una greu inseguretat física – per la pròpia perillositat de la via – i jurídica. L’últim tram d’aquesta via inclassificable, de les parts de la Corpella, Sopluig a la carretera veïnal de la Gi-602 a Cantallops, no va ser mai aprovat per ple ni publicat a cap butlletí oficial de la província, sense comptar que no s’han fet les expropiacions corresponents ni en aquest últim tram ni en els modificats aprovats, on l’execució també és diferent a l’acordada.

En la construcció d’aquest vial inexistent abans, cal comptar amb fets tant greus com que es varen arrancar algunes fites del perímetre militar del camp de tir de la base de Sant Climent i les destruccions parcials d’una paret que fa de límit amb el terme de Sant Climent Sescebes, amb una clara invasió de terrenys del Ministeri de Defensa i, lògicament, d’un altre terme municipal. A aquests fets cal sumar, apropiacions de sòl públic, la tala d’arbres, el moviment de terres i la destrucció de vegetació autòctona. L’obra es va executar d’aquesta manera per afavorir a un particular – Mas de Bell-lloc – quan anteriorment s’havia aprovat un primer projecte pel camí veïnal existent. Quan hi ha una carretera feta i només cal pavimentar-la i es gasten més de 600.000 Euros per fer-ne una altra no és quan menys una incongruència i una contradicció, quan no un malbaratament injustificat de diners públics. No hi ha raons convincents per donar crèdit a semblant obra que és immoral, perillosa, indigna, molt més llarga i va contra l’interès general i dels drets més fonamentals.

El projecte sempre fou de pavimentació, mai d’obertura d’una nova via. Només amb això s’està falsejant l’obra. Però bé, un dels molts rerefons és la responsabilitat. I si algun dia alguna persona hi pren mal? Què passarà? Qui serà el responsable? Els executors, promotors i tècnics d’aquesta via han demostrat ser uns irresponsables per caràcter doble, per promoure-la i per amagar-se. A més, han tractat als propietaris i les persones de Cantallops sense respecte. L’obra fou carregada al Pla d’Obres i Serveis de la Generalitat i a les arques municipals. L’assumpte es troba en mans de l’administració de Justícia.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article