Faran itineraris terapèutics amb experiències sensorials pel bosc de Requesens

L'associació forestal Sèlvans comercialitzarà els Banys de Bosc, que s'inclouen en el projecte Boscos Saludables i Itineraris Terapèutics

Mediambient

L'entorn del castell és un escenari terapèutic idíl·lic
L'entorn del castell és un escenari terapèutic idíl·lic | Falgués Fotografia
Coincidint amb "L'Any de la Sostenibilitat de la Costa Brava i el Pirineu de Girona", el Patronat de Turisme Costa Brava Girona de la Diputació de Girona i l’Associació Sèlvans van presentar ahir la primera xarxa de Boscos Saludables i Itineraris Terapèutics de Catalunya. Inspirat en models que ja s'apliquen a països com el Japó, els Estats Units, Corea del Sud o Alemanya, l'objectiu del programa és contribuir a la protecció i conservació dels boscos madurs i singulars amb valor natural, esdevenir un nou recurs per a la propietat forestal, i convertir-se en un producte ecoturístic de salut innovador per a les destinacions Costa Brava i Pirineu de Girona. Aquest producte s'anomenarà Bany de Bosc.

Des d’aquest mes de novembre, els boscos de Can Fornaca, a Caldes de Malavella; Palau-sacosta, a Girona, i les Torrenteres, a Vidrà, ofereixen Banys de Bosc als visitants que s’interessin per gaudir d’itineraris terapèutics que proporcionen benestar. I a partir de gener de 2018 s'hi afegirà el bosc de Requesens de la Jonquera, i també els boscos de Salvador Grau i Tort, a les Preses; Serra d’Heures, a Sant Hilari Sacalm, i Sant Grau, a Tossa de Mar. Tots aquests boscos presenten una accessibilitat adequada, mobiliari específic i adequació de l’ús públic.

Aquests banys de bosc, gestionats per l'Associació Sèlvans a través d'un contracte de custòdia, han creat un mètode terapèutic propi que consisteix en fer un recorregut a peu de dues hores (que anomenaran slow walk) en el decurs del qual es practicaran exercicis sensorials guiats (respiració, observació, silenci, aerobiologia...).

Inicialment els Banys de Bosc es poden adquirir a través del web www.selvans.ong per un preu que oscila entre els 15 i 50 euros. El diferents serveis s’ofereixen en quatre idiomes i properament es comercialitzaran com a paquet turístic. A més, inclouran estades en allotjaments i àpats en establiments de l’àrea. La proposta s’adreça a persones sanes, i també a persones amb risc o procés de patir malalties cròniques d’arreu del món (tot i que ja es preveu que els clients potencials procediran de Catalunya, l'Estat espanyol i els països centre-europeus).

El projecte, que es va presentar ahir al migdia a Caldes de Malavella (la Selva), compta amb al participació de la Universitat de Girona, set ajuntaments gironins (entre els quals hi ha el de la Jonquera), propietaris de boscos i òrgans gestors dels espais. A més, té el suport d'empreses privades com Fundació Caixa d’Enginyers, Natura Selection i Laboratoris Esteve. A la presentació d'ahir hi van participar l'alcalde de Caldes de Malavella, Salvador Balliu; el director general del Patronat de Turisme Costa Brava Girona, Ramon Ramos; el president de l’Associació Sèlvans, Secundí López Pousa; el coordinador general de l’associació, Jaume Hildago, i la terapeuta Montserrat Moya. També hi van assistir representants d’empreses del sector turístic gironí i diversos ajuntaments i propietaris que participen en el projecte.
Els set boscos gironins que participaran en el projecte

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article