Els infants de la Jonquera presentaran demà el projecte que han ideat per reformar el Parc d'en Lloveras

Aquest any l'Ajuntament també adequarà el parc de davant de la llar d'infants

Vida social

Al parc de la llar d'infants hi instal·laran columpis nous
Al parc de la llar d'infants hi instal·laran columpis nous | Ajuntament de la Jonquera
 Els nens i nenes de l'escola Josep Peñuelas del Río de la Jonquera presentaran demà al matí els projectes de refomra del Parc d'en Lloveres que ells mateixos han estat dissenyant al llarg dels darrers mesos. L'acte, que està obert al públic, començarà a les 11.30 h a la sala de plens de l'Ajuntament.

Els infants tenen previst exposar públicament al Consistori diversos plans de millora i arranjament d'aquest espai del municipi, que és el parc més gran de la Jonquera. Els han ideat ells mateixos, per grups, a partir dels coneixements que han adquirit a classe en matèries com les matemàtiques i la geometria.
L'adequació del parc era un dels compromisos adquirits pel govern municipal a principis de mandat, i enguany l'Ajuntament té previst destinar-hi una partida de 70.000 euros. És una actuació que s'emmarca en la voluntat de la Corporació d'impulsar, de manera gradual, una reforma integral dels diferents parcs infantils del municipi, que era una de les peticions del Consell d'Infants.

En aquest sentit, l'Ajuntament valora molt positivament la implicació dels nens i nenes que formen part de l'òrgan. Un Consell que va ser un dels primers que es va crear a l'Alt Empordà, ja fa més de 10 anys (el 2006), i que esdevé un espai de participació i debat dels joves en les polítiques del Consistori, alhora que fomenta la reflexió i l'aprenentatge de les dinàmiques i funcionament de l'Ajuntament.

El parc de la llar d'infants, també
Paral·lelament, aquest 2018 l'Ajuntament també arranjarà els elements i estructures del parc infantil que hi ha a davant de la llar d'infants municipals. De fet, ja ha adjudicat les obres a l'empresa Aplicacions i Manteniment Dabau, SL.

Les obres costaran 49.960,45 euros i permetran diversificar l'oferta lúdica actual i oferir unes instal·lacions segures i adaptades a les necessitats de les famílies de la Jonquera. En aquest sentit, es reforçaran les instal·lacions no només com a recursos de lleure, sinó que també com a espais de relació i convivència entre els infants. Més concretament, s'instal·laran una estructura multijocs, un balancí i dues molles que estaran protegides per una zona de seguretat pavimentada amb un terra flexible de cautxú multicolor.

El regidor de Territori i Qualitat Urbana, Rafa Medinilla, recorda que "aquestes accions formen part de la cura que volem tenir de l'espai públic del poble. I encara que no siguin grans obres, són necessàries per garantir la seguretat dels nens i millorar la imatge del parc".
 

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article