L'Ajuntament redactarà el projecte de reforma del parc d'en Lloveras a partir de totes les propostes elaborades pels alumnes de l'escola

Ahir els estudiants de 6è de Primària van presentar els projectes que han elaborat en els últims mesos a la sala de plens

Vida social

Foto de família dels alumnes que han preparat els projectes
Foto de família dels alumnes que han preparat els projectes | Falgues Fotografia
La sala de plens de l’Ajuntament de la Jonquera va acollir ahir dijous l’acte de presentació dels diferents projectes de reforma del parc d’en Lloveres que els alumnes de 6è de Primària de l’escola Josep Peñuelas del Río han dissenyat al llarg dels últims mesos. A la trobada hi van assistir, en representació del Consistori, l’alcaldessa, Sònia Martínez; el primer Tinent d’alcalde i regidor de Territori i Qualitat Urbana, Rafael Medinilla; la regidora d’Educació, Míriam Lanero, i la regidora d'ERC Montserrat Martínez. I també hi va participar el cap d'estudis de l'escola.
 
Els estudiants de 6è A i 6è B del centre van donar a conèixer els diversos plans de millora i arranjament d’aquest espai del municipi, el parc infantil més gran de la Jonquera, que havien confeccionat a l’escola durant el 2017, dividits en 10 grups, a partir dels coneixements adquirits a classe en matèries com les matemàtiques i la geometria. I per donar resposta a la feina que han fet els infants, aquest 2018 l'Ajuntament destinarà una partida pressupostària de 70.000 euros per reformar aquest parc infantil a partir dels projectes d’adequació presentats, complint així un dels compromisos adquirits pel govern municipal. 

L’Ajuntament posa en valor el gran nivell tècnic de tots els projectes presentats 
Els 10 grups d’alumnes que han participat en la iniciativa van presentar oralment i de manera individual cada un dels projectes que han elaborat, i van detallar conceptes com les zones en què s’ha dividit el parc, les millores que s’haurien de fer a cada una, o el mobiliari que caldria habilitar-hi. Finalment, un cop realitzades les presentacions, els grups van entregar a l’Ajuntament els respectius plànols que han confeccionat, així com del projecte escrit, on hi consten la justificació i la descripció de les propostes. 

Sònia Martínez va agrair a tots els alumnes i a la comunitat educativa  la seva participació i implicació en el projecte i, i va destacar que “veure com els nostres infants s’han fet seu aquest repte des del primer moment i s’han compromès en la definició del poble del present i del futur ens encoratja a seguir treballant per enfortir la capacitat participativa dels nostres veïns i veïnes”. Per això, l'alcaldessa va avançar que “ara, el proper pas és estudiar detingudament els diferents projectes i aprofitar el bo i millor de cada un per confeccionar un sol pla que doni resposta a totes les necessitats de les famílies i nens i nenes de la Jonquera”. I un cop els tècnics municipals n'hagin analitzat la viabilitat, l’Ajuntament presentarà als alumnes del centre el projecte definitiu que resulti d’aquest procés. 

Aquesta actuació s’emmarca en la voluntat de l’Ajuntament de dur a terme, de forma gradual, una reforma integral dels diferents parcs infantils del municipi, i de seguir apoderant els menors i, especialment, el Consell d’Infants. En aquest sentit, el consistori valora molt positivament i posa en valor la implicació demostrada per tots els membres d’aquest òrgan participatiu creat l’any 2006, que esdevé un espai de participació i debat dels joves en les polítiques del consistori, de foment de la reflexió i d’aprenentatge de les dinàmiques i funcionament de l’Ajuntament. 
La presentació es va fer ahir a l'Ajuntament
La presentació es va fer ahir a l'Ajuntament
La presentació es va fer ahir a l'Ajuntament
La presentació es va fer ahir a l'Ajuntament

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article