Les obres per reformar el carrer Major començaran aquesta setmana

Els treballs permetran fer una reforma integral del tram que va del CAP fins a la plaça Àrias Comellas

Vida social

Veïns i comerciants van participar a la reunió
Veïns i comerciants van participar a la reunió | Falgues Fotografia
Les obres que han de permetre fer una reforma integral del carrer Major de la Jonquera començaran aquesta setmana que ve. Així ho ha avançat l'alcaldessa, Sònia Martínez, que avança que "serà una obra complicada, perquè són 28 setmanes, però s'ha de fer". 

Per explicar el projecte complet, i tot el que comportarà, el dimarts l'Ajuntament va organitzar una reunió amb veïns i comerciants als Porxos de Can Laporta. A la sessió, presidida Martínez, també hi van participar el regidor d’Ordenació i Qualitat del Territori, Rafael Medinilla; la cap de la Policia Local, Lluïsa Santos, i el director executiu de l'obra que ha contractat el Consistori. Un director que tindrà una doble funció: durant unes hores estarà a l'obra in situ per controlar que s'executi correctament i complint els terminis, i tres dies a la setmana tindrà (durant una hora) un despatx habilitat a l'Ajuntament per atendre les demandes tant de veïns com de comerciants.

La reforma -que abastarà des de davant del dispensari fins a la plaça Àrias Comellas- té un doble objectiu: d'una banda reactivar i dinamitzar el carrer tant socialment com econòmicament; i de l'altra, potenciar i garantir la mobilitat, l'accessibilitat i la seguretat per aquesta via central de la Jonquera. Per aconseguir-ho, amb els treballs es canviarà el paviment, s'instal·larà mobiliari urbà nou, es millorarà l'enllumenat públic i es renovarà la xarxa de clavegueram. A més, també s’aprofitarà per passar el cablejat per la fibra òptica i per a la instal·lació de càmeres de seguretat.

Homogeneïtzació de l'ocupació de la via pública
Paral·lelament, quan es va encarregar el projecte del carrer Major també es va encarregar un estudi de façanes. "Perquè a partir d'aquí també volem fer una ordenança perquè tot sigui homogeni: façanes, rotulació, senyalització de la via pública...", explica Martínez. En aquest sentit, el pressupost municipal d'aquest 2018 ja inclou una partida de 50.000 euros per atorgar subvencions als veïns que vulguin arranjar la seva façana (sempre que compleixin els requisits).

Alteració de la circulació
Les obres començaran a davant del CAP (on comencen les llambordes) i obligaran a tallar la circulació al carrer. Tot i així, es dividiran en dues fases perquè la plaça Àrias Comellas no s'hagi de tallar fins el mes de juny. Mentrestant, per compensar la prohibició de passar pel carrer Major, es canviarà el sentit del carrer Molí d'en Bosch, que és el que passa pel costat del parc d'en Lloberas. A més, també s'habilitaran àrees de càrrega i descàrrega a la zona.

Durant la trobada amb els veïns i comerciants de dimarts passat, l'alcaldessa ja va exposar als assistents qüestions concretes, com ara aquesta afectació del trànsit. I entre aquesta setmana i la que ve també des de l'Ajuntament també paralaran individualment amb totes les persones que tenen guals, o entrades i sortides de vehicles, en el tram afectat. 

Martínez destaca que “la reforma que endegarem és realment ambiciosa i requereix que des de l’Administració i des del teixit comercial hi hagi una comunicació fluïda i una relació proactiva. Només així aconseguirem que el resultat final sigui el més adequat a les necessitats i demandes dels comerços de la zona”.
Explicacions il·lustrades de l'equip de govern
Hi van assistir regidors, tècnics i el director d'obra
Durant la trobada es van explicar els canvis de mobilitat que provocaran les obres

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article