La Jonquera continua sent el municipi amb més densitat comercial de Catalunya

Segons el Cens d'Establments Comercials 2018, hi ha 82,67 locals per cada 1.000 habitants

Economia

| Falgues Fotografia
Ho va ser el 2016, i el 2017 ha mantingut el liderat. La Jonquera és el municipi català que té la densitat comercial més elevada. Entre el poble, els centres comercials i polígons de la perifèria, i el barri dels Límits, hi ha 261 establiments, xifra que representa una mitjana de 82,67 locals per cada 1.000 habitants. Els comerços tenen una superficie mitjana de 295 metres quadrats, i en total hi ha 77.066 metres quadrats de superfície de venda.

Aquestes són les dades més destacades que revela el Cens d'Establiments Comercials 2018; un document que recull les dades de principis d'any i que es va publicar la setmana passada coincidint amb la Setmana del Comerç. Des del Departament d'Empresa i Competitivitat de la Generalitat, impulsor de l'estadística, atribueixen la situació de la Jonquera -que supera de llarg totes les mitjanes catalanes- a la proximitat de la frontera.

El Cens d’Establiments Comercials és una eina estadística, elaborada per la Direcció General de Comerç i el Consell General de Cambres de Catalunya que permet disposar d’informació actualitzada de l’activitat comercial arreu del territori, a partir de les xifres estadístiques com el nombre d’establiments, la superfície de venda o l’oferta, amb l’objectiu de generar coneixement útil per a la presa de decisions, tant a les administracions, com a les entitats i associacions, a les empreses, i professionals del comerç. Segons el Cens, actualment a Catalunya hi ha 103.214 establiments, amb una densitat comercial mitjana de 13,66 comerços/1.000 habitants, molt per sota de la mitjana jonquerenca.

Agullana i Cantallops
Pel que fa a Agullana, actualment hi ha un total de deu establiments que tenen una superfície mitjana de 252 metres quadrats. Això representa una densitat comercial de 12,03 establ/1.000 hab., i una superfície de venda total de 2.522 metres quadrats.

I pel que fa a Cantallops, destaca per ser un dels municipis catalans sense cap comerç. Durant la presentació del cens, la directora general de Comerç de la Generalitat, Muntsa Vilalta, va explicar que “és una tendència que s’està donant entre municipis petits”, i va afegir que “aquesta informació és molt valuosa perquè ens permet detectar aquestes situacions  per emprendre polítiques públiques”.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article