La Jonquera, municipi estratègic del nou projecte transfronterer de prevenció i gestió d'incendis Cooperem

El projecte de Cooperació Operativa d'Emergències i Prevenció d'Incendis es va presentar dimarts

Mediambient

Presentació del projecte
Presentació del projecte | Ajuntament de la Jonquera
L'alcaldessa de la Jonquera, Sònia Martínez, i el regidor de Medi Ambient, Jordi Picornell, van assistir dimarts a l’acte oficial de llançament del projecte de Cooperació Operativa d’Emergències i Prevenció d’Incendis COOPEREM 2018-2020. El projecte, que compta amb la participació i implicació de l’Ajuntament jonquerenc, té per objectiu desenvolupar una política conjunta en matèria de prevenció i gestió de riscos i catàstrofes a la zona transfronterera, per així millorar la capacitat d’anticipació i resposta dels serveis d’extinció. I una mostra de la importància de la localització del municipi és que les reunions de treball que s'han fet s'han celebrat a la Jonquera com a lloc estratègic i fronterer.
 
L’acte d’inici del projecte COOPEREM va ser una jornada durant la qual es van presentar els eixos principals del projecte. Hi van assistir representants dels serveis d’extinció d’incendis, gestors del territori i centres de recerca de banda i banda de la frontera, que van exposar projectes per compartir coneixements i experiències i crear sinergies.

Sobre el projecte #Cooperem
Els eixos principals del projecte són desenvolupar una gestió coordinada del risc d’incendis; desenvolupar una resposta transfronterera ràpida, eficaç i segura davant les emergències i, finalment, aplicar una estratègia d’anticipació conjunta per fer front al risc d’incendis. A més, també permetrà un treball coordinat entre els serveis d’extinció de Catalunya i dels Pirineus Orientals en un nou marc normatiu transfronterer de col·laboració que agilitarà les intervencions a banda i banda de la frontera. 

Atorgat el gener de 2018 pel comitè de programació INTERREG, el projecte es concreta en una planificació global de les actuacions preventives en els sectors vulnerables de l’àmbit de la Jonquera-El Pertús i el seu corredor d’infraestructures; una millora dels sistemes d’informació cartogràfica, i el desenvolupament d’eines d’intervenció conjunta entre bombers catalans i dels Pirineus orientals. 

El projecte COOPEREM és resultat de la unió d’esforços del Departament d’Interior de la Generalitat; el Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat; la Diputació de Girona; el Service Départemental d’Incendie et de Secours des Pyrénées-Orientales; el Conseil Départemental des Pyrénées-Orientales; l’Office National des Forêts, i el SIVU-Albères.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article