El castell de Requesens acull un camp de voluntariat internacional

Una quinzena de voluntàries de diversos països estan participant en la rehabilitació de la fortalesa

Vida social

El castell està al terme municipal de la Jonquera
El castell està al terme municipal de la Jonquera | Falgués Fotografia
Requesens: caprice or castle? És el nom del camp de voluntariat que està tenint lloc al terme municipal de la Jonquera des del passat 17 de juliol. Es tracta d'un projecte impulsat per l’associació Amics del castell de Requesens que té per objectiu preservar i restituir el llegat històric, patrimonial i territorial del castell a la zona.

Hi estan participant 14 voluntàries procedents de diversos països (Itàlia, França, Portugal, la República Txeca, Bèlgica, Palestina, Alemanya, Ucraïna, Rússia, Sèrbia, l’Estat espanyol i Catalunya) que fins el dia 31 donaran suport a les tasques de rehabilització del castell de Requesens i coneixeran la memòria històrica de la zona. A més, també estan participant en diverses activitats tradicionals de la zona.

A part de les tasques de rehabilització, les participants també estan netejant i habilitant les sales, traduint textos a l’anglès i participant en l’enregistrament de les audioguies.

Què és un camp de voluntariat?
Un camp de voluntariat, o camp de treball, és un projecte de feina comunitària dut a terme per un grup d'entre cinc i 24 voluntàries i voluntaris de diferents procedències que, durant un període d’entre una i tres setmanes, donen suport a un col·lectiu o associació local. És un treball traçat des de la solidaritat i el suport mutu amb l’objectiu, per una banda, d’enfortir projectes de base i transformadors, i per l’altra, de promoure la transformació social a través d’experiències d’interculturalitat i de treball cooperatiu entre les persones voluntàries.

La vida en comunitat i el contacte amb la població local són aspectes claus dels camps de voluntariat que permeten reduir distàncies entre diferents sectors de la població, compartir experiències i comprendre diferents estils de vida, hàbits i formes de veure el món. Són, en definitiva, una eina per a la construcció de la pau mitjançant la convivència intercultural, el treball i l’aprenentatge mutu.

El programa de Requesens està coordinat pel Servei Civil Internacional, que treballa en l’enviament de voluntàries i voluntaris a camps internacionals arreu del món, però també en l’acollida de les que participen en els camps al nostre territori. Organitzen camps conjuntament amb entitats que aposten per desenvolupar un projecte local sense ànim de lucre. És important que el projecte parteixi de les necessitats d’una comunitat i que els beneficis de la tasca repercuteixin en aquesta.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article