Creu Roja de la Jonquera va atendre més de 50 refugiats el 2017

per ACN

Vida social

Imatge d'arxiu del centre de la Creu Roja de la Jonquera
Imatge d'arxiu del centre de la Creu Roja de la Jonquera

La Creu Roja de la demarcació de Girona ha atès a 118 persones refugiades durant el 2017, 60 d'elles a la Jonquera. Com a novetat, aquest 2017 han implantat un programa d'acollida específicament per a aquest col·lectiu, en què se'ls ofereix un pis mentre s'ajuda aquestes persones en la seva integració al món laboral i a la resta de serveis. Precisament per tal de garantir la continuïtat d'aquest programa, Creu Roja demana més col·laboració per part de les administracions a l'hora de cedir-los pisos i també garantir els drets socials. A finals de 2017 Creu Roja comptava tan sols amb sis pisos, tot i que durant la primera meitat del 2018 ja n'han pogut sumar dos més. Des de l'entitat han explicat que la necessitat d'habitatge més important arriba en la fase d'integració del programa d'acollida, en què es proposa als usuaris tenir un pis amb un lloguer social.

A la Jonquera la Creu Roja disposa d'un centre d'atenció dels més importants a la demarcació gironina. Les instal·lacions s'ubiquen a l'entrada de la Jonquera, en un espai compartit amb la Comissaria provisional dels Mossos d'Esquadra i a prop del parc de Bombers de la Generalitat.

En els darrers any l'assemblea local de la Creu Roja a la Jonquera ha destacat per ser un punt de servei a refugiats i punt de suport per a immigrants sense recursos, però també per activitats molt diverses pensades per a tot tipus de públics, com ara una ludoteca, un casal d'estiu, un esplai d'hivern, xerrades solidàries, cicles de cinema temàtics o recollida de joguines per a famílies sense recursos.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article