Infojonquera renova web i s'adapta a la tecnologia responsive

A pocs mesos de complir el 10è aniversari, Infojonquera s'adapta a les exigències de la tecnologia

per Redacció

Vida social

Infojonquera.cat s'adapta a les diferents pantalles per a una millor navegació
Infojonquera.cat s'adapta a les diferents pantalles per a una millor navegació | Infojonquera.cat

El gener de 2009 es posava en marxa Infojonquera.cat, el primer diari digital de la Jonquera. En aquella primera versió del diari es va fer servir un gestor de continguts molt bàsic, fins que l'any 2012 es va canviar de servidor i es va apostar per un nou gestor, que ha perdurat fins a juliol de 2018. No ha estat possible fins a aquest passat 1 d'agost que s'ha tornat a fer un pas endavant i hem començat a treballar amb una nova eina de publicació.

Infojonquera amb tecnologia Responsive

La gran diferència amb l'anterior motor de publicació és que l'actual es basa en la tecnologia anomenada Responsive. Aquesta tecnologia anomenada de "disseny responsive" és la que permet readaptar de forma automatitzada el disseny de la web, o sigui, el que veuen els nostres lectors en el seu ordinador, en una pissarreta digital o en telèfon mòbil. El web s'adapta a mida de cada pantalla.

El canvi s'ha fet perquè l'anterior disseny d'Infojonquera estava més adaptat a les pantalles dels ordinadors que no pas a les dels telèfons mòbils, i això generava algunes incomoditats a l'hora de navegar des d'un smartphone.

Si tenim present que en els darrers anys el nombre de connexions a Infojonquera.cat amb telèfon mòbil supera amb escreix les que es realitzen des d'un ordinador de sobretaula, fer el canvi cap a un model responsive s'havia convertit en una necessitat més que recomanable. A més, el fet de no haver-nos adaptat a la nova tecnologia ens estava perjudicant en el SEO i diferents cercadors d'internet, i això implicava que amb els nous algorismes de cerques des de mòbil Infojonquera.cat estava sent clarament perjudicada per no estar adaptada a la nova tecnologia.

A més, la posada al dia en tecnologia coincideix en un moment de canvis en aquest portal  que progressivament veuran els nostres lectors. Uns canvis que arriben per millorar i ampliar la vocació de servei públic d'Infojonquera.cat, que s'aniran implementant a poc a poc i que ho fan en un moment propici, ja que estem pocs mesos abans de complir els 10 anys de la posada en marxa d'aquest diari digital.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article