Foment confirma que eliminarà el peatge de l'autopista el 2021

Serà d'aquí a tres anys perquè fins aleshores no s'acaba la concessió amb Abertis

per Agència EFE

Política, Economia

A la Jonquera hi ha tres punts de pagament
A la Jonquera hi ha tres punts de pagament | Infojonquera.cat

El Ministeri de Foment ha confirmat que eliminarà els peatges de les autopistes les concessions de les quals s'acaben en els propers anys, i que farà una auditoria per treure a concurs les nou vies de peatge d'arreu de l'Estat que van fer fallida. En el cas de l'AP-7 que creua el terme municipal de la Jonquera, l'alliberament serà el 2021.

El nou ministre de Foment, José Luis Ábalos, va anunciar en una entrevista que va fer al diari El País que han decidit "que s'alliberi el peatge" de les autopistes AP-7 entre Alacant i Tarragona, AP-1 entre Burgos i Armiñón i AP-4 entre Sevilla i Cádiz aquest mateix any. I va afegir que aquesta decisió crea un precedent per les vies la concessió de les quals acaba el 2021, entre les quals hi ha el tram d'AP-7 que va de Tarragona a la frontera francesa.

La decisió no ha sorprès gaire, ja que feia mesos que l'Executiu espanyol treballava amb aquesta possibilitat. Entre altres opcions, s'ha plantejat establir un sistema de vinyetes similar al que ja hi ha en altres països com Alemanya.

 

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article