Aproven l'adjudicació del contracte per instal·lar una caldera de biomassa a la zona esportiva

El sistema abastarà de calefacció i aigua calenta el pavelló, la sala polivalent i els vestidors del camp de futbol

per Redacció

Mediambient

La caldera abastarà diversos equipaments
La caldera abastarà diversos equipaments | Infojonquera

La zona esportiva de la Jonquera tindrà una caldera de biomassa (amb la seva corresponent microxarxa d'abastament) en els propers mesos. L'últim ple de la Diputació de Girona, que es va fer el 7 d'agost, va aprovar l'adjudicació del contracte mixt de subministrament, obra i serveis per contractar conjuntament vuit instal·lacions similars. Es tracta d'un lot de projectes cofinançats pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional (Feder). Les altres calderes s'instal·laran a Bordils, Campdevànol, Cassà de la Selva, Fontanals de Cerdanya, Sant Hilari Sacalm, Santa Coloma de Farners i Vilobí d'Onyar.

La caldera a la Jonquera costarà uns 220.000 euros. Però el 50% l'aportarà la Unió Europea gràcies al Pla d'Acció d'Energia Sostenible (PAES) que va aprovar l'Ajuntament en el marc del Pacte d'alcaldes per a l'eficiència energètica i la lluita contra el canvi climàtic.

Calefacció i aigua calenta

La nova instal·lació serà una caldera de biomassa de 200 kW que escalfarà l'aigua per a la calefacció i per a l'aigua calenta sanitària dels vestidors del camp de futbol, el pavelló i l'edifici de les sales polivalents. I l’estella amb què s'alimentarà serà exclusivament biomassa llenyosa procedent de bosc

La sala de calderes es construïrà a les pistes de baix, entre la pista de bàsquet i el camp de futbol, on també s'instal·larà una sitja la capacitat de la qual permetrà que només s'hagi d'emplenar entre quatre i cinc cops l'any. A més, el sistema inclourà també les calderes de gasoil que garanteixin el subministrament d'aigua calenta els dies que no funcioni la de biomassa, ja sigui perquè ha patit alguna avaria o perquè s'hi han de fer tasques de manteniment.

Estalvi superior als 8.000 euros

Segons el plec de clàusules que va aprovar la Diputació de Girona, l'adjudicatari del contracte haurà de garantir un estalvi energètic tèrmic d'almenys un 5%, i un estalvi elèctric d'almenys un 31% respecte dels sistemes actuals. En el cas de la Jonquera, actualment al camp de futbol i al pavelló hi ha calderes de gasoil, i a la sala polivalent no hi ha cap sistema de calefacció.

Tenint en compte els consums dels darrers anys, el projecte calcula que l'estalvi econòmic rondarà, de mitjana, els 8.452 euros anuals.

Previsions de futur

Tot i que no està previst per a aquesta fase, la instal·lació es deixarà preparada per si més endavant es vol aprofitar la caldera de biomassa per abastir també la piscina municipal i així poder-hi allargar la temporada.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article