El coipú consolida la seva presència a l'Albera

Un veí de Cantallops ja va detectar la presència el juny de 2011 i des d'aleshores s'ha anat extenent

Mediambient

Exemplar de coipú
Exemplar de coipú | Arxiu Fototeca Internet
Els Agents Rurals han detectat aquest estiu un depredador que s'ha establert a l'Albera i que es menja els conreus de cereals, el blat de moro i els fruiters. També afecta l'ecosistema fluvial de la zona. Es coneix amb el nom de coipú i és una espècie herbívora invasora que procedeix de la Patagònia. El rosegador es reprodueix amb facilitat, viu a les ribes dels rius i pot arribar a fer uns 10 quilos. El cap dels Agents Rurals a les comarques gironines, Ignasi de Dalmases, ha explicat que s'estan prenent mesures per frenar el creixement de l'espècie.
Ignasi de Dalmases també ha dit que fins ara s'havien vist d'aquests depredadors de manera molt puntual, però que aquest estiu els han detectat periòdicament.

De fet el juny de 2011 ja es va detectar la seva presència a l'Albera. Un veí de Cantallops va advertir de la presència d'un exemplar mort d'aquesta espècie (Myocastor coipus) a la riera de Torrelles, a dins mateix del nucli urbà de Cantallops.

A primer cop d'ull sembla una rata enorme, amb uns incisius molt desenvolupats. Molt apreciat en la indústria pelletera, alguns animals escapats d'instal.lacions dedicades a aquesta activitat han acabat formant poblacions viables. Així, està plenament establert al País Basc, Navarra i d'altres punts de la geografia ibèrica. A Catalunya, n'hi ha a la Vall d'Aran, al Montseny, al riu Tordera i en algun altre punt. De la banda francesa n'hi ha a la Camarga i també arriba ja al riu Tec.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article