Denuncien el propietari d'un mas de la Comtessa que hi tenia dos gossos i un porc desnutrits

La Guàrdia Civil el va detectar el passat 14 d'agots i li ha imputat un delicte de maltractament d'animals

per ACN

Successos

Un dels gossos comisats
Un dels gossos comisats | Guàrdia Civil

Els agents del Servei de Protecció de la Naturalesa (Seprona) de la Guàrdia Civil han denunciat el propietari d'un mas de la Jonquera per un delicte de maltractament d'animals. Segons ha avançat l'Agència Catalana de Notícies, i ha confirmat la benemèrita, l'home tenia dos gossos i un porc de raça vietnamita en condicions insalubres i en un estat avançat de desnutrició.

Els fets es van detectar el 14 d'agost, quan una patrulla del cos es va traslladar fins al lloc juntament amb la Policia Local després de tenir coneixement de la seva presència i del mal estat en què es trobaven. Els agents es van desplaçar al paratge conegut com la muntanya de la Comtessa, on van trobar el mas tancat i inhabitat. I ja des de fora del recinte van constatar que els animals estaven envoltats dels seus excrements, plens de llagues i paràsits per tot el cos i en estat de desnutrició. Només tenien un recipient d'aigua verda i bruta que feia dies que no es canviava. A més, un dels gossos estava lligat a una cadena i l'altre, tancat en un recinte. El porc de raça vietnamita tenia també una orella amputada. 

La Seprona va necessitar dos dies per aconseguir localitzar el propietari del mas, i el 16 d'agost va acompanyar els agents durant l'entrada al recinte.

Davant de l'estat en què es trobaven els animals de la finca, la Guàrdia Civil va denunciar el propietari per un delicte de maltractaments d'animals i va comissar i traslladar els gossos i el porc a centres de recuperació. Les diligències es van enviar al Jutjat en funcions de guàrdia de Figueres. 

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article