L'Ajuntament buscarà una fórmula perquè els propietaris del polígon de Vilella en subvencionin les obres de millora

Aquest mes de setembre es reprendran les converses per poder executar un projecte valorat en més d'un milió d'euros que preveu millorar el paviment, la il·luminació i la delimitació dels aparcaments

per Redacció

Urbanisme

Tot i que l'Ajuntament vagi tapant forats, els problemes urbanístics persisteixen
Tot i que l'Ajuntament vagi tapant forats, els problemes urbanístics persisteixen | Infojonquera.cat

L'Ajuntament de la Jonquera té previst reunir-se aquest mes de setembre amb els propietaris que estan instal·lats al polígon de Vilella per pactar les vies de finançament que permetin millorar tota l'àrea industrial, que és una de les més deteriorades del terme municipal. Així ho ha avançat l'alcaldessa, Sònia Martínez, que recorda que ja hi ha un projecte redactat per millorar el paviment i la il·luminació, i delimitar aparcaments a tot el polígon, però que costa més d'un milió d'euros i el Consistori no els pot assumir.

“Per això aquest mes reprendrem les converses amb els diferents propietaris per què a través d’un conveni, o d'una altra figura urbanística, assumeixin ells els costos d’aquestes obres”, explica Martínez, que afegeix que “després l’Ajuntament s’encarregarà de fer-hi el manteniment”. De fet, la màxima responsable municipal recorda que “l’Ajuntament cada any destina una quantitat important de diners a 'tapar forats', però és un sac sense fons, ja que al cap de poc temps torna a estar igual o pitjor”.

El problema fa anys que s'arrossega, i la Corporació municipal ja s'ha reunit diversos cops amb els empresaris per intentar-hi trobar una solució. El 2015 l'Ajuntament ja va encarregar el projecte a una enginyeria i la mateixa alcaldessa va explicar en un ple municipal que els propietaris s'havien compromès a finançar la reforma. I ja van ser les mateixes companyies que operen a la zona les que van pagar la redacció del projecte. Però el tema va quedar estancat i el polígon es continua deteriorant.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article