Sònia Martínez s'estrena com a nova consellera comarcal d'Ensenyament

Fins ara ocupava el càrrec l'alcaldessa de Roses, Montse Mindan, que a finals de juliol va ser investida presidenta de l'Administració supramunicipal

per Redacció

Política, Vida social

La sessió va aplegar una seixantena de persones al Consell Comarcal
La sessió va aplegar una seixantena de persones al Consell Comarcal | CCAE

L'alcaldessa de la Jonquera, Sònia Martínez, és la nova consellera comarcal d'Ensenyament. Fins ara el càrrec estava en mans de l'alcaldessa de Roses, Montse Mindan, que a finals de juliol va ser investida presidenta de l'Administració comarcal per substituir Ferran Roquer, que ara és diputat de la Generalitat.

Martínez es va estrenar durant la jornada de formació per als acompanyants del transport escolar que va organitzar ahir el Consell Comarcal de l’Alt Empordà. En total, hi van participar una seixantena de persones que seran les encarregades de prestar aquest servei coincidint amb l’inici del curs, el proper 12 de setembre.

La jornada va començar amb la benvinguda a càrrec de Montse Mindan, que va estar acompanyada per Xavier Vilà, cap de l’àrea per a la coordinació i planificació escolar del Departament d’Ensenyament. La presidenta del Consell va recordar que “l’Alt Empordà va ser una comarca pionera en preparar una jornada de formació d’aquest tipus i, encara avui, hi ha pocs consells que les organitzen". "Des del nostre punt de vista és una sessió important per als acompanyants del transport escolar ja que els permet posar-se al dia, conèixer noves normatives o pautes d’intervenció en el desenvolupament de la seva activitat i, sobretot, és un bon moment per plantejar preguntes i dubtes als professionals que intervenen a cada edició”, va dir.

La primera xerrada va tractar sobre emergències en el transport escolar i la van impartir Mateu Feu, cap del parc de Bombers de Figueres; Antonio Santiago, cap del parc de Bombers de Roses; Joan Perona, cap del parc de Bombers de Llançà, i Lluís Regincós, cap d’unitat de l’àrea d’operacions de la REG. A continuació els tècnics del Consell Comarcal van oferir informació sobre el curs 2018-19.

La jornada va continuar amb una taller de resolució de conflictes, impartit per Núria Mora i Robert Gimeno, del Departament de Justícia de la Generalitat. I finalment, a la tarda, els agents dels Mossos d’Esquadra Eva Iglesias i Marc Cuberes van impartir una xerrada sobre seguretat viària i incidència en el transport escolar. 

A part d'Ensenyament, Sònia Martínez també ostenta la segona vicepresidència del Consell Comarcal de l'Alt Empordà.

 

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article