Dicten una ordre d'allunyament per l'integrant d'una banda que furtava vehicles a l'AP-7

És un home de 26 anys, nacionalitat kosovar i veí de Barcelona a qui els Mossos van arrestar quan anava a agafar un vehicle de lloguer amb la intenció de tornar a robar

per ACN

Successos

Els lladres actuaven entre la Jonquera i Tarragona
Els lladres actuaven entre la Jonquera i Tarragona

Un jutge ha imposat una ordre d'allunyament per al darrer integrant detingut del grup que es dedicava a cometre furts a l'AP-7. Tal com ha avançat l'ACN, es tracta d'un home de 26 anys, de nacionalitat kosovar i amb domicili a Barcelona que va ser detingut fa deu dies a Barcelona. Era l'últim membre del grup que quedava pendent d'arrestar després de la desarticulació de l’organització, que furtava a turistes a les àrees de serveis compreses entre la Jonquera i Tarragona.

Aquest últim integrant ja estava identificat i estava en cerca i captura des del passat 6 de juny, quan es van fer les primeres 15 detencions relacionades amb el cas. El van arrestar el dimecres de la setmana passada quan anava a agafar un vehicle de lloguer per tal de tornar a robar a l’autopista. L'ordre d'allunyament és una mesura cautelar innovadora que la policia catalana va demanar aquest estiu, i ja s'ha aconseguit en 26 casos.

 

La xarxa

El passat 6 de juny es van fer les primeres 15 detencions, dies després una altra i el 5 de setembre el darrer membres, totes ells com a presumptes autors dels delictes de furts, contra la seguretat del trànsit, falsificació documental i un robatori amb intimidació. La investigació havia començat després del furt de 27.000 euros a l'alçada del quilòmetre 120 de l'AP-7.

El grup actuava de dues maneres: punxant les rodes de les víctimes i seguint-los fins que s'havien d'aturar, o bé els feien creure que tenien una avaria i els demanaven que s'aturessin al voral o en una àrea de servei o de descans. Aquest segon era el modus operandi més habitual, ja que no els calia punxar les rodes. Un cop aturats, els membres del grup distreien les víctimes i aprofitaven per sostreure'ls objectes de valor.

La investigació que va durar sis mesos ha permès imputar-los una cinquantena de fets en els quals haurien obtingut més de 150.000 euros en metàl·lic, diners en divisa estrangera, joies i objectes electrònics com mòbils o càmeres fotogràfiques.

L’últim detingut, amb antecedents delictius, va passar a disposició judicial dijous, 6 de setembre, i el jutge va decretar la seva llibertat amb càrrecs i li va imposar una ordre d’allunyament de 200 metres de l’autopista AP-7 i les seves àrees de servei sense limitació territorial. Aquesta ordre també va ser decretada anteriorment per a 13 membres de l’organització criminal.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article