El Consell Comarcal programa un Taller de Memòria i un Taller de Gimnàs per a gent gran a la Jonquera

Paral·lelament, a Cantallops també s'hi impartirà un Taller de Gimnàs

per Redacció

Vida social

Els tallers estan organitzats pel Consell Comarcal
Els tallers estan organitzats pel Consell Comarcal | Infojonquera

L'Àrea de Benestar del Consell Comarcal de l'Alt Empordà posarà en marxa aquest mes de setembre l'edició de tardor dels Tallers de Memòria i Tallers de Gimnàs per a gent gran, que tenen com a objectiu promoure un envelliment actiu de la població d ela comarca. I tres d'aquests tallers s'impartiran a la Jonquera (dos) i a Cantallops (un).

Les sessions s'adrecen a persones més grans de 65 anys i permeten treballar de forma íntegra l'estimulació de les capacitats físiques i mentals de les persones grans. Es fan als municipis que els han sol·licitat a través del seu Ajuntament. L'any passat, per exemple, 914 persones van participar en 93 tallers organitzats en 40 municipis de l’Alt Empordà.

El Taller de Memòria facilita un entrenament de les capacitats que intervenen en la memòria i altres facultats mentals associades. Mentre que el Taller de Gimnàs té com a finalitat mantenir la forma física i promoure un envelliment saludable. En aquest cas, les activitats programades permeten mantenir i millorar les capacitats físiques, treballar la mobilitat, la força, la flexibilitat, la coordinació, l’equilibri i la respiració. I aquest taller també facilita tècniques de relaxació i bons hàbits per prevenir lesions.

Tots dos es fan en diverses sessions d'una hora setmanal. Aquesta tardor es faran 43 Tallers de Memòria i deu Tallers de Gimnàs a diversos municipis. A la Jonquera se'n farà un de cada, tots dos els dilluns. El de memòria començarà l'1 d'octubre i s'impartirà en horari de 17.30 h a 18.30 h, mentre que el de gimnàs es farà d'11 h a 12 h i començarà el 15 d'octubre. Paral·lelament, a Cantallops també s'impartirà un taller de gimnàs, els dilluns de 15 h a 16 h (a partir del 8 d'octubre).

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article