L'últim operatiu contra falsificacions va permetre comisar 1.800 peces valorades en 252.000 euros

La Guàrdia Civil també va arrestar el propietari i l'encarregat d'un dels cinc locals inspeccionats a la Jonquera per retenció il·legal, després que tanquessin dos clients a dins la botiga

per Redacció

Successos

L'últim operatiu que la Guàrdia Civil ha fet a la Jonquera contra les falsificacions d'articles comercials ha permès comisar un total de 3.000 articles valorats en 534.000 euros. Això va ser, però, entre la Jonquera i Lloret de Mar.

El dispositiu, batejat com a Operación Metarcrilato, va començar el 6 de setembre a la Jonquera, arran d'una denúncia que havia presentat la marca Michael Kors. Una cinquantena d'agents de diverses unitats de la benemèrita van escorcollar cinc establiments de la zona nord del municipi i hi van interceptar 1.800 pectes, entre les quals hi havia bolsos o cinturons, valorades en 252.000 euros. A més, també van localitzar diversos anagrames de la marca amb material per enganxar-los i cosir-los als articles falsos.

L'endemà l'operatiu va continuar a Lloret de Mar, on els agents van escorcollar sis locals més i hi van comissar 1.200 peces valorades en 282.000 euros.

Posteriorment els agents van citar a declarar en qualitat d'investigats els dotze propietaris dels locals, a qui imputen un presumpte delicte contra la propietat industrial.

 

Tanquen dos clients a dins

Fonts de la investigació han destacat que els propietaris dels locals de la Jonquera van prendre fortes mesures de seguretat per impedir l'actuació dels agents. Tenien, per exemple, diverses persones vigilant a la vora de les botigues que, si observaven algun moviment estrany, immediatament donaven l'alerta d'"aigua", referint-se a la presència policial, perquè els propietaris o encarregats poguessin tancar ràpidament els establiments.

Això va provocar que en un dels locals de la Jonquera el propietari abaixés la persiana del negoci i deixés tancats a dins dos clients francesos que estaven mirant el gènere exposat. Aquestes persones van començar a cridar, fins que la Guàrdia Civil va sentir els crits i els va auxiliar. Davant d'aquesta situació, tant el propietari com l'encarregat del local que els havien tancat van fugir del lloc dels fets, però després els van poder localitzar i els van arrestar per un delicte de detenció il·legal. Dichas personas comenzaron a pedir socorro siendo auxiliados por agentes de la Guardia Civil que oyeron los gritos, por ello tanto el propietario como el encargado que cerraron y huyeron del lugar fueron posteriormente localizados y detenidos por un supuesto delito de detención ilegal.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article