La Jonquera acull el 20è Seminari de Vigilància Fronterera i de Control de la Immigració Irregular

Una quarantena de Guàrdia Civils van participar en les jornades, que es van fer entre el dilluns i el dissabte de la setmana passada a la sala polivalent de la zona esportiva, i que va comptar amb l'assistència de diverses autoritats

per Redacció

Successos, Vida social

Era el primer seminari que s'organitzava a la demarcació de Girona
Era el primer seminari que s'organitzava a la demarcació de Girona | Guàrdia Civil

La sala polivalent de la zona esportiva de la Jonquera va acollir la setmana passada la 20a edició del Seminari de Vigilància Fronterera i Control de la Immigració Irregular. Organitzades per la Dirección General de la Guàrdia Civil -a través de la seva Jefatura de Enseñanza-, les jornades van començar el dilluns 17 i van acabar el dissabte 22 de setembre, i hi van participar una quarantena de guàrdies civils.

El seminari, que s’organitzava per primera vegada a les comarques gironines, té com a propòsit aportar coneixements teòrics i pràctics de vigilància fronterera i capacitar els agents per participar en operacions internacionals conjuntes a les fronteres exteriors de la Unió Europea i en missions africanes. Així, els 40 guàrdies civils diplomats al curs podran ser convocats i comissionats en operacions internacionals coordinades a països de la Unió Europea.

Les activitats pràctiques del seminari van incloure la participació dels alumnes en les operacions de seguretat i servei habituals a les àrees de la costa i les fronteres terrestres de la demarcació utilitzant tant els mitjans aeris com els del servei marítim de la Guàrdia Civil a Girona, en alguns dels quals les operacions van ser coordinades amb la Gendarmeria marítima francesa.

Durant el curs, els agents van participar en una operació de control fronterer terrestre als Límits i en diferents punts fronterers de les comarques de Girona en coordinació amb la companyia de Ceret de la Gendarmeria.

 

Amb autoritats

La delegada del Govern, Teresa Cunillera; el subdelegat a Girona, Albert Bramon, i el General de Brigada, Pedro Garrido Roca, van assistir dissabte a l’acte d’entrega de diplomes, durant el qual la delegada va agrair la voluntat de servei i va destacar la importància de la formació com a mecanisme per afavorir la recerca de solucions. “La manera d’afrontar els reptes que plantegen els nous fluxos migratoris causats per les guerres i la fam és millorant la formació i adaptant-nos per combatre els qui volen aprofitar la bona voluntat de la gent per enriquir-se en el context d’aquests fenòmens que han provocat els fluxos de persones”, va destacar Cunillera.

Les operacions conjuntes, en les quals també hi va participar la divisió de duanes de Perpinyà, van posar en valor els intercanvis i la bona entesa entre la Guàrdia Civil i els cossos policials francesos. En aquest sentit, la Comandància de la Guàrdia Civil de Girona va col·laborar posant al servei de les operacions tan personal com mitjans.

Era el primer seminari que s'organitzava a la demarcació de Girona
Era el primer seminari que s'organitzava a la demarcació de Girona

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article