Les petites empreses de Cantallops i Agullana ja es poden presentar a una nova convocatòria dels ajuts Leader

El programa ofereix subvencions a fons perdut per millorar o crear activitats econòmiques en municipis rurals

per Redacció

Agullana, Cantallops, Economia

| Arxiu Infojonquera.cat

La Generalitat de Catalunya ha obert una nova convocatòria d'ajuts Leader, la corresponent a l'any 2018, que té prevista una dotació de 668.642 euros per a les empreses o persones emprenedores de l'àmbit territorial de l'agrupació ADRINOC (Associació per al Desenvolupament Rural de la zona Nord-oriental de Catalunya). Una dotació que fomentarà una inversió total d'aproximadament dos milions d'euros.

Es tracta d'uns ajuts destinats a diversificar i promoure l'economia en zones rurals que permeten obtenir fins a un 40% de subvenció a fons perdut per millorar o crear activitats econòmiques als municipis integrats a ADRINOC, entre els quals hi ha Agullana i Cantallops. Aquests ajuts estan convocats pel Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat de Catalunya, i cofinançats amb fons europeus FEADER (Fons Europeu Agricola de Desenvolupament Rural), que es promouen i gestionen a través de Grups d'Acció Local, com és el cas de l'Associació ADRINOC.

Amb seu a Figueres i a Olot, ADRINOC dona suport i assessorament a totes aquelles empreses i persones emprenedores que es vulguin acollir al programa d'ajuts Leader per crear, millorar i/o ampliar els seus negocis ubicats en qualsevol dels 75 municipis rurals de les comarques de l'Alt Empordà, la Garrotxa, Osona, el Pla de l'Estany, la Selva i el Gironès adherits a l'entitat.

Des d'ADRINOC es fomentaran projectes d'inversió que creïn ocupació, que diversifiquin el teixit productes de l'àmbit territorial, que estiguin promoguts per joves i que minimitzin el canvi climàtic d'acord amb els objectius estratègics, recollits en l'Estratègia de Desenvolupament Local d'ADRINOC 2014-2020, elaborada el 2015 mitjançant un procés obert, participatiu i consensuat amb la ciutadania, les organitzacions i les entitats del territori.

Les persones que s'hi vulguin acollir ho podran fer fins el 17 d'octubre, i podran contactar amb l'equip tècnic d'ADRINOC per a rebre assessorament personalitzat i informació més detallada dels ajuts Leader a Figueres (972 50 30 88), Olot (972 27 16 00) o a través del correu electrònic info@adrinoc.cat.

 

Una quarantena de municipis de la comarca

A l'Alt Empordà els municipis en territori Leader són els 39 següents: Agullana, Albanyà, Bàscara, Biure, Boadella i les Escaules, Borrassà, Cabanelles, Cantallops, Capmany, Cistella, Darnius, Espolla, Garrigàs, Garriguella, Lladó, Maçanet de Cabrenys, Masarac, Mollet de Peralada, Navata, Ordis, Palau de Santa Eulàlia, Palau-saverdera, Pau, Pontós, Rabós, Riumors, Sant Climent Sescebes, Sant Llorenç de la Muga, Sant Miquel de Fluvià, Siurana, Terrades, Torroella de Fluvià, La Vajol, Ventalló, Vilajuïga, Vilamacolum, Vilamaniscle, Vilanant i Vilaür.

La seu alt-empordanesa d'ADRINOC està al Consell Comarcal, al C/ Nou 48 de Figueres.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article