Una urna gegant va creuar la Jonquera en direcció Garrigàs per commemorar el primer aniversari de l'1 d'Octubre

Demà es faran diverses activitats per recordar el referèndum de l'any passat. A Agullana, per exemple, penjaran una pancarta, faran una 'Marxa per la República' i la il·luminació d'una urna, i llegiran un manifest

per Redacció

Agullana, Cantallops, Política, Vida social, El Portús

L'urna va entrar pel Pertús procedent de la Catalunya Nord
L'urna va entrar pel Pertús procedent de la Catalunya Nord | ACN

Una urna gegant va creuar divendres a la tarda tot el terme municipal de la Jonquera. La transportaven en una furgoneta que procedia de la Catalunya Nord, i que va entrar a Catalunya a través del Pertús per dirigir-se a Garrigàs, on ahir es van organitzar una sèrie d'actes per commemorar el primer aniversari del referèndum de l'1 d'Octubre.

De fet, el petit municipi del sud de la comarca ha centralitzat bona part de la commemoració alt-empordanesa del primer aniversari de l'1-O. I és que sent un dels municipis més petits de la comarca, va ser probablement el que va patir més els efectes de la repressió policial, ja que les forces de seguretat de l'Estat van carregar durament contra la gent que volia anar a votar. I amb el record encara molt viu, i escudant-se en el lema "La Força d'un poble", ahir s'hi van organitzar activitats d'allò més variades. Des d'espectacles infantils fins a una performance del referèndum, passant per parlaments oficials, música en directe, un dinar popular o lectures de poesia, entre d'altres.

Garrigàs, però, no és l'únic municipi que ha commemorat el primer aniversari del Referèndum. La Plataforma 1 d'octubre ha canalitzat tota una sèrie d'actes que entre avui i demà es faran a centenars de municipis d'arreu de Catalunya. Sense anar més lluny, a Agullana, per exemple, demà penjaran una pancarta a l'Ajuntament i, a les vuit del vespre, es farà la Marxa per la República, amb la il·luminació d'una urna i la lectura del manifest (des de l'organització demanen als assistents que, si poden, hi portin un pot de vidre).

 

 

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article