El 2017 van néixer 38 nadons a la Jonquera, nou a Agullana i dos a Cantallops

Les dades representen un lleu increment respecte de l'any anterior, i el segment més important de les mares tenien entre 30 i 39 anys

per Redacció

Agullana, Cantallops, Vida social

L'any passat van néixer més nenes que nens
L'any passat van néixer més nenes que nens | Infojonquera

Segons les últimes dades que ha publicat recentment l'Institut d'Estadística de Catalunya (Idescat), el 2017 a la Jonquera hi van néixer 38 nadons: 21 nenes i 17 nens. Això representa deu més que el 2016, quan en van néixer 28 (18 nens i 10 nenes). I entre aquests 38, hi havia dues parelles de bessons.

Els mesos en què hi va haver més naixaments van ser l'octubre i el març, quan van parir set i sis jonquerenques respectivament; mentre que a l'agost no n'hi va haver cap. Una de les dades que més destaca, però, és la nacionalitat de les mares: dels 38 nous jonquerencs, 18 mares eren de nacionalitat espanyola i 20, estrangeres.

Pel que fa a les edats, la major part de les progenitores, una dotzena, tenien entre 30 i 34 anys, i nou més en tenien entre 35 i 39. Una de les mares tenia entre 15 i 19 anys, i no n'hi havia cap que superés els 44.

Paral·lelament, les mateixes dades indiquen que a Agullana hi van néixer nou infants (més del doble que el 2016, quan en van néixer quatre): cinc nenes i quatre nens. I a Cantallops, dues nenes.

 

Noas, Júlies, Nils i Martins

Malgrat que no hi ha dades locals, sí que s'han publicat els noms més posats a l'Alt Empordà durant l'any passat. Entre les nenes, destaquen, per ordre de freqüència, Noa, Júlia, Emma, Laia, Maria i Sofia. I els noms de nens més posats van ser, també per ordre, Nil, Martí, Adam, Biel i Leo.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article