Joan Armangué presenta demà el seu darrer llibre al MUME

'Rafael Ramis (1880-1936). Catalanista, republicà, socialista i maçó' repassa la vida del mestre, periodista i activista cultural figuerenc

per Redacció

Cultura, Història

La portada de la novela
La portada de la novela | Infojonquera

"Si volguéssim sintetitzar la personalitat i la trajectòria de Rafael Ramis i Romans en poques paraules, correríem el risc d’escapçar la profunditat i la riquesa de tot el que representa". És una de les frases que sintetitza l'últim llibre de l'exalcalde de Figueres Joan Armangué: Rafel Ramis (1880-1936). Catalanista, republicà, socialista i maçó.

Publicada per Edicions Cal·lígraf aquest 2018, l'obra sintetitza la vida del mestre, periodista i activista cultural figuerenc. Explica com Ramis va exercir de polític republicà, sent regidor socialista, sindicalista i un gran promotor del catalanisme. Com exiliat a París, durant la dictadura de Primo de Rivera es va convertir en home de confiança de Francesc Macià. I com finalment, la seva defensa del laïcisme, la llibertat de consciència i la igualtat de tracte entre les persones, el duria a incorporar-se a la maçoneria.

Rafel Ramis (1880-1936). Catalanista, republicà, socialista i maçó es presentarà demà diumenge a l'aula pedagògica del Museu Memorial de l'Exili (MUME). L'acte començarà a les 12 del migdia i comptarà amb la participació del director del MUME, Jordi Font; l'historiador Albert Testart, i 'autor del llibre, Joan Armangué.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article