La fibra òptica també arribarà a Agullana i a Cantallops ben aviat

La Generalitat de Catalunya i la Diputació han accelerat el desplegament de la fibra òptica al territori, i la Jonquera, Agullana i Cantallops seran dels primers pobles en consolidar-la

per Redacció

Agullana, Cantallops, Economia

Entre altres capacitats, la fibra òptica multiplica la velocitat de l'Internet
Entre altres capacitats, la fibra òptica multiplica la velocitat de l'Internet | Pixabay

Després que els primers veïns de la Jonquera hagin pogut contractar la instal·lació de fibra òptica als seus municipis, el conseller de Polítiques Digitals i Administració Pública, Jordi Puigneró, i el president de la Diputació de Girona, Miquel Noguer, van presentar la setmana passada la voluntat conjunta d’accelerar el desplegament de la fibra òptica tota la demarcació de Girona. Més concretament, l'objectiu és desplegar 890 quilòmetres de cable de fibra òptica per connectar tots els municipis i polígons industrials no connectats encara.

L’objectiu de les dues administracions és que l’any 2023 els 221 municipis de la demarcació de Girona estiguin connectats a la xarxa de fibra òptica. Per aconseguir-ho s'ha fet una planificació en quatre fases. I tant la Jonquera com Agullana i Cantallops estan a la fase 1.1. És a dir, que l'arribada de la fibra òptica hi és imminent.

L’acord s’emmarca en el Pacte Nacional per la Societat Digital, signat entre el Govern de Catalunya, les diputacions, els consells comarcals, els ajuntaments i entitats municipalistes per fer efectiu el desplegament i la gestió coordinada d’infraestructures tecnològiques i de comunicacions al conjunt del país com un element de cohesió social i equilibri territorial.

El passat mes d'abril, l'Ajuntament de la Jonquera ja va signar un conveni de col·laboració amb l'empresa Adamo Telecom Iberia, S.A. perquè lideri el desplegament físic de la fibra òptica al municipi. I ja aleshores es va fer públic que, com a oferta de llançament, durant el primer any de servei Adamo oferirà una tarifa de 14,99 euros mensuals que inclourà 1.000 Mb de descàrrega i 300 de pujada, més les trucades. I per 5 euros més ofereixen la possibilitat d'afegir-hi una línia mòbil amb trucades a 0 cèntims i 1 GB d'Internet. 

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article