El Ministre d'Interior francès, al Centre de Cooperació Policial i Duanera del Pertús

Christophe Castaner va anunciar que el Govern francès augmentarà els controls a la frontera

per Redacció

Política, Successos, El Portús

Castaner va conversar amb tots els cossos de seguretat
Castaner va conversar amb tots els cossos de seguretat | Facebook Chrisotphe Castaner

El ministre d'Interior francès, Christophe Castaner, ha visitat aquesta setmana el Centre de Cooperació Policial i Duanera (CCPD) del Pertús, punt neuràlgic de la cooperació entre els diversos cossos de seguretat que treballen a banda i banda de la frontera. Des d'aquí, Mossos d'Esquadra, Guàrdia Civil, Policia Nacional espanyola, Policia Nacional Francesa, Gendarmeria i serveis de vigilància duanera treballen conjuntament i comparteixen informació per lluitar contra la delinqüència transfronterera, la immigració irregular, la prevenció d'amenaces contra l'ordre públic i els tràfics il·lícits.

Castaner va visitar el centre dilluns en el marc d'una jornada que també el va portar al peatge del Voló, abans de viatjar a Madrid. Segons van informar diversos mitjans de comunicació francesos, el motiu de la seva visita era la preocupació que té el Govern francès per l'augment dels moviments migritoris als Pirineus. Davant d'aquesta situació, va anunciar un augment de la cooperació amb l'Estat espanyol.

En aquest sentit, va avançar la voluntat del seu ministeri de reactivar els controls permanents a la frontera. I per aconseguir-ho, entre altres actuacions, el centre de control de la Policia de fronteres de l'Estat francès -que actualment està ubicat al Voló- es traslladarà properament a les antigues instal·lacions duaneres de l'autopista, que van caure en desús el 1995 amb l'aplicació del Tractat de Schengen.

Castaner va conversar amb tots els cossos de seguretat
Castaner va conversar amb tots els cossos de seguretat

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article