El proper dissabte el MUME homenatjarà Pompeu Fabra

Serà una jornada que transcorrerà entre la Jonquera i Prada de Conflent, on està enterrat el lingüista

per Redacció

Cultura, Història

Díptic de la jornada
Díptic de la jornada | Infojonquera

El Museu Memorial de l'Exili (MUME) de la Jonquera i la Fundació Carles Pi i Sunyer de Barcelona estan preparant una jornada per homenatjar el reconegut filòleg Pompeu Fabra. Agrupats rere el títol Pompeu Fabra després de l'exili, la llengua a l'exili, els actes se celebraran el proper dissabte, 15 de desembre, simultàniament entre la Jonquera i Prada de Conflent (Vallespir).

El punt de trobada serà el museu jonquerenc i, d'aquí, sortirà un autocar cap a la vila de la Catalunya Nord. Allà, s'hi farà una ofrena floral a la tomba de Pompeu Fabra que anirà acompanyada d'una lectura de textos, i posteriorment Mònica Montserrat i David Paloma hi guiaran Un itinerari de la llengua exiliada a Prada: homenatge i record de Pompeu Fabra. I havent dinat, la comitiva tornarà cap a la Jonquera, que a la tarda acollirà la taula rodona La llengua i els lingüistes a l'exili.

La jornada, amb dinar i desplaçament inclosos, costarà 40 euros. Les places són limitades i les inscripcions es poden formalitzar fins el 10 de desembre al mateix Museu de l'Exili.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article