Protecció Civil manté l'alerta extrema per les pluges acumulades i el gran cabal del Llobregat

Entre ahir a la tarda i avui a les 17 h l'estació meteorològica del pantà ha registrat més de 175 litres per metre quadrat

per Redacció

Agullana, Cantallops, Successos, Mediambient

El riu al seu pas per la Jonquera
El riu al seu pas per la Jonquera | Infojonquera

Les fortes pluges que han caigut durant tot el dia, i que es preveu que continuïn caient fins ben entrada la nit, han posat en alerta els termes municipals de la Jonquera, Agullana i Cantallops. Ja a primera hora del matí el Centre de Coordinació Operativa de Catalunya (CECAT) ha emès un comunicat d'avís de risc hidrològic del Llobregat. L'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) els havia alertat que el riu ja portava un cabal molt alt, i la Generalitat demanava molta precaució als accessos de la llera, guals i punts baixos dels termes municipals de la Jonquera, Agullana, Capmany, Darnius, Biure, Pont de Molins, Masarac, Cabanes, Peralada, Vilanova de la Muga i Castelló d'Empúries.

A més, amb el pas de les hores les pluges no han cessat, i la situació s'ha anat complicant encara més. Els ajuntaments de Cantallops i Sant Climent Sescebes han tallat la carretera que uneix els dos municipis. I a la GI-501, que connecta la Jonquera amb Agullana, hi ha hagut algunes esllavissades que també han generat retencions en els dos sentits. A la Jonquera, el riu s'ha desbordat; i a Agullana també han tallat la carretera del Riberal per inundacions.

L'estació que el Servei Meteorològic de Catalunya té al pantà de Darnius Boadella ha registrat més de 175 litres per metre quadrat entre ahir a la tarda i avui a les 17 h. I la previsió és que continui plovent tota la tarda.

El riu al seu pas per la Jonquera
El riu al seu pas per la Jonquera
El riu, al seu pas per la carretera d'Agullana
Pas del Riberal a l'Estrada
Pas del Riberal a l'Estrada

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article