La Jonquera se suma avui al Dia internacional per l'eliminació de la violència envers les dones

L'Ajuntament s'ha adherit al manifest conjunt elaborat per la Generalitat, les quatre diputacions, la Federació de Municipis de Catalunya i l'Associació Catalana de Municipis

per Redacció

Entitats, Política, Vida social

Cartell de la jornada
Cartell de la jornada | Infojonquera

La Jonquera s'ha sumat avui a la celebració del Dia internacional per a l'eliminació de la violència envers les dones, una jornada que vol manifestar el rebuig social cap a tota mena de violència masclista o de gènere. En aquest sentit, el Consistori s'ha adherit al manifest conjunt elaborat per la Generalitat de Catalunya, les diputacions de Barcelona, Girona, Lleida i Tarragona, la Federació de Municipis de Catalunya i l'Associació Catalana de Municipis.

Enguany es posa l'accent en visibilitzar les llums i ombres existents, així com els reptes de futur que hi ha pendents per tal d'assolir serveis i espais de qualitat, sense fisures, on no hi tingui cabuda cap mena de violència masclista ni de gènere, sense qüestionaments ni matisos. Fa 10 anys que a Catalunya hi ha una llei que lluita pel dret de la dona a eradicar les violències masclistes-violacions, agressions sexuals, assetjament, tràfic, explotació, matrimonis forçats i mutilació genital femenina, entre d'altres; però les dades demostren que amb aquesta normativa no n’hi ha prou. Enguany, 44 dones han estat assassinades per la seva parella o ex parella a tot l'Estat espanyol, sis de les quals a Catalunya.

"Hem de fer-nos veure i escoltar; no només el 25 de novembre, sinó cada dia. L'objectiu hauria de ser que, ben aviat, aquesta diada ja no sigui necessària; significarà que tots plegats hem vençut aquesta batalla", explica l'alcaldessa de la Jonquera, Sònia Martínez. "Junts i juntes aconseguirem més prevenció, més recursos d'urgència i atenció, més professionals especialitzats, i avançar en la construcció d'un model català d'abordatge de les violències sexuals", conclou Martínez. I des de l'Ajuntament conviden tots els veïns a sumar-se a aquesta commemoració, encara que sigui només dedicant una estona a la reflexió.

 

Divendres ja hi va haver la prèvia

En el marc de la mateixa commemoració, divendres l'Ajuntament de la Jonquera ja va organitzar taller gratuït amb la creadora Carla Flila, que va ensenyar a tots els participants a utilitzar el TikTok, una xarxa social que serveix per crear i compartir vídeos musicals en format curt. Entre d’altres coses, la muser va explicar la seva experiència a les xarxes, va donar una lliçó pràctica de com utilitzar aquesta aplicació i va desvetllar alguns trucs per obtenir més visibilitat. I tot plegat amb un transfons enfocat a fer adonar als assistents de les conductes sexistes que sovintegen a les xarxes socials i que, per tant, cal evitar per no reproduir en l’entorn digital la desigualtat de gènere que existeix en altres espais.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article