El Casal de l'Avi visita la Maternitat d'Elna

L'excursió de dimecres també va portar els jubilats al Memorial del Camp de Ribesaltes

per Redacció

Vida social

Foto de família
Foto de família | Casal de l'Avi

El 21 de noviembre d’enguany [dimecres], des del Casal de l’Avi de la Jonquera vam fer una sortida per anar a visitar la Maternitat d’Elna.

Vam sortir de la Jonquera a les 9 h per dirigir-nos cap a Elna, encara que vam fer alguns desviaments de la ruta per sortejar els piquets que hi havia a les carreteres com a protesta de la pujada dels preus dels carburants.

Visita a la Maternitat acompanyats de una guia de parla catalana que ens va fer una explicació molt acurada de tots els que havien nascut en aquell "château" i les dificultats que van passar les mares i residents de dit lloc. No cal dir que surts amb el cor encongit.

Després de dinar a Ribesaltes acompanyats per un guia català, vam visitar el Memorial del Camp de Ribesaltes. El guia també va fer una excel·lent explicació de com vivien i les mancances que passaven els residents al Camp de Ribesaltes.

Tot seguit, visita a les restes dels barracons que encara es mantenen en peu. Penós, sembla impossible que hi hagi persones capaces de tractar a les altres de semblant manera.

I tornada a la Jonquera després de fer una retenció de mitja hora per l’autopista tallada, pels piquets de protesta per la puja dels carburants.

La Junta.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article