Jaume Cortada rep el diploma de Mestre Artesà Alimentari

El Departament d'Agricultura de la Generalitat ha guardonat el flequer agullanenc pels seus coneixements i la seva creativitat

per Redacció

Agullana, Vida social, Economia

Cortada recollint el diploma a Barcelona
Cortada recollint el diploma a Barcelona | Infojonquera

El flequer agullanenc Jaume Cortada ha rebut enguany el diploma de Mestre Artesà 2017 i 2018 (l'any passat no es van lliurar per la situació política que travessava el país). El passat 21 d'octubre va recollir el guardó en un acte que es va celebrar a l'auditori ONCE de Barcelona, i en el qual van participar diverses autoritats i joves artesans del sector alimentari de Catalunya.

El Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació (DARP) de la Generalitat lliura aquestes distincions, que tenen una validesa indefinida, als artesans que reuneixen determinats mèrits de creativitat i coneixements en els seus oficis. L'atorgament es fa a proposta de les entitats de representació i defensa dels artesans o bé del Departament d'Agricultura, amb l'informe previ de la Comisssió d'Artesania Alimentària. En el cas de Cortada, el va proposar el Gremi de Flequers de les Comarques Gironines, a qui l'agullanenc ha agraït la nominació.

"Em fa molta il·lusió, ja que és un gran reconeixement cap a la meva feina, i més després que el meu pare també revés el diploma de Mestre Artesà el 2003", va publicar Cortada a les xarxes socials. I també va aprofitar per donar les gràcies "als clients que valoren dia a dia la feina que faig". "No és fàcil, i menys en els moments que vivim, on la competència és molt gran i en molts casos no es valora", va dir el flequer, tot assegurant que continuarà treballant en el seu forn centenari, "amb la meva massa mare i donant suport al projecte de farines de Girona, ja que barrejant tots aquests elements i una mica de repòs i paciència surt el resultat d'un pa natural i artesà".

Foto de família de tots els guardonats
Divulgació del flequer agullanenc
Cartell de l'esdeveniment

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article