La Jonquera, epicentre d'un macrooperatiu de la Guàrdia Civil contra la prostitució i el tràfic de dones

Centenars d'agents de la UCO (Unitat Central Operativa) han escorcollat aquest matí diversos habitatges del centre mentre un helicòpter sobrevolava la població

per Redacció

Successos

Els escorcolls s'han allargat tot el matí
Els escorcolls s'han allargat tot el matí | Falgués Fotografia

La Jonquera ha esdevingut aquest matí l'epicentre d'un macrooperatiu policial d'abast nacional que vol desmantellar una organització que es dedica a la prostitució il·legal i al tràfic de persones, bàsicament dones, amb finalitats sexuals.

A quarts de set del matí un helicòpter de la Guàrdia Civil ha començat a sobrevolar la població i desenes de furgonetes de l'Unitat Central Operativa (UCO), acompanyades de diversos vehicles de paisà, han bloquejat almenys tres habitatges del municipi. Els agents, tapats amb passamuntanyes i armats amb escuts protectors, han entrat, per exemple, en cases i pisos de l'avinguda Miquel Martí i Pol (a sobre de l'antic supermercat Giravolt), el carrer del Pont (a darrera de la gasolinera Galp que hi ha al costat de l'escola) o el carrer Vell (als pisos ocupats).

Segons ha informat fa una estona TV3, que ha emès en directe des de la Jonquera, ja hi hauria hagut una primera detenció i s'haurien alliberat diverses dones a qui obligaven a prostituir-se. Però fonts de la benemèrita han confirmat a Infojonquera que preveuen fer una trentena d'arrestos. A més, els agents també se n'han endut diverses caixes amb documentació dels domicilis que estan escorcollant.

Tot i que els escorcolls han acabat poc abans de les 12 h, l'operació continua oberta. És a nivell nacional i també s'han fet escorcolls al País Valencià. L'objectiu és desmantellar una banda que tindria el nucli dur a la Jonquera però que disposaria de ramificacions internacionals.

Els escorcolls s'han allargat tot el matí
Els escorcolls s'han allargat tot el matí
Un helicòpter de la Guàrdia Civil sobrevola el municipi

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article