Una imatge de Requesens, premiada en el Concurs de fotografia de patrimoni de l'Alt Empordà

La 23a edició del certamen, que s'ha fet a través de l'Instagram, estava dedicada a les fortificacions de la comarca

per Redacció

Cantallops, Vida social, Cultura, Patrimoni

Foto de tots els premiats
Foto de tots els premiats | CCAE

Una imatge del Castell de Requesens ha guanyat el Premi Fotografia Popular del 23è Concurs de fotografia de patrimoni de l'Alt Empordà, que estava dedicat a les fortificacions. A diferència de les anteriors, on les fotografies s'haviende presentar en paper, aquesta edició del certamen s'ha fet a través de la xarxa social Instagram.

En aquesta edició de la nova etapa, les imatges participants havien d'estar relacionades amb fortificacions, torres, muralles, masos fortificats i castells de la comarca. I el Premi Fotografia Popular ha estat per una imatge del castell jonquerenc presa per l'usuari @rubenramsc (Ruben Ramos). El Premi Fotografia Creativa ha estat per la Ciutadella de Roses, de @rosamari.gabarro; i el Premi Fotografia Inèdita, pel Castell d'en Bufalaranya, de @roserderoses (Roser Llambrich).

El concurs, promogut per l'Àrea de Cultura del Consell Comarcal de l'Alt Empordà, es desenvolupa com a eina de sensibilització en el marc del patrimoni cultural de la zona. Les fotografies s'havien de penjar amb l'etiqueta #fortificacionsccae i havien d'anar acompanyades del nom del municipi o nucli on s'havia realitzat la imatge, en el ben entès que havia d'estar situat dins del territori de la comarca de l'Alt Empordà.

Les bases del concurs també assenyalen que els participants havien de tenir un compte obert a la xarxa social d'Instagram i amb un perfil públic. La participació era gratuïta i cada concursant podia presentar fins a dues imatges que, a partir d'ara, podran ser utilitzades en accions de difusió i sensibilització dels projectes de patrimoni de l'Alt Empordà, per part del Consell Comarcal.

El jurat va establir tres categories: creativa, inèdita i popular. Aquesta darrera es va decidir entre les 10 imatges que tenien més likes. Cada premiat ha rebut 400 euros i un trofeu. El jurat estava per tres representants del Consell Comarcal i dos professionals de l'àmbit objecte del concurs (fotògraf, tècnic de patrimoni cultural o comunity maneger).

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article