Els CDR preveuen tallar la frontera divendres, coincidint amb el Consell de Ministres que es fa a Barcelona

Els diferents cossos de seguretat que treballen a Catalunya han començat avui un desplegament policial especial que també augmentarà el nombre d'efectius destinats a la Jonquera

per Redacció

Política, Successos, Vida social, El Portús

28 de març: les mobilitzacions independentistes ja van col·lapsar la frontera
28 de març: les mobilitzacions independentistes ja van col·lapsar la frontera | Infojonquera

Nova alerta de col·lapse a la Jonquera i, en aquest cas, arreu de Catalunya. Els Comitès de Defensa de la República (CDR) estan preparant diverses mobilitzacions per aquest divendres, 21 de desembre, per protestar contra la celebració del Consell de Ministres a Barcelona. De moment tot s'està preparant en la clandestinitat, però la idea és paralitzar Catalunya a través de talls d'autopistes, carreteres, vies de tren i altres infraestructures clau, insprirant-se en el moviment dels Armilles Grogues francesos.

Rere el lema de La Gran Aturada, les mobilitzacions s'estan difonent a través de les xarxes socials, i especialment a través de diversos grups de Telegram que ja tenen més de 10.000 persones adherides. En les properes hores s'aniran concretant alguns detalls, però ja se sap que arreu de Catalunya i haurà 12 punts estratègics, i el primer serà la frontera de la Jonquera. Els altres seran la frontera de Vinarós, la d'Aragó, els ports de Tarragona i Barcelona, l'AP-7 a Girona, la C-25 a Manresa, els aeroports de Reus i del Prat, la ronda Litoral de Barcelona, la ronda de Dalt, i la Diagonal/passeig de Gràcia.

A més, els CDR també han convocat una concentració a davant de la Llotja del Mar de Barcelona, que és l'edifici que acollirà el Consell de Ministres. I paral·lelament, l'ANC (Assemblea Nacional Catalana) està animant a tots els catalans a agafar el seu cotxe a primera hora del matí i anar "tranquil·lament" cap a Barcelona amb la intenció de col·lapsar la ciutat. També hi ha previstes altres accions de protesta a les universitats catalanes, on els sindicats preveuen "buidar les aules".enden "vaciar las aulas" y que no haya clases ese día.

Mentrestant, el Govern espanyol ha actuat amb previsió, i ha anunciat que més de 1.500 agents policials -entre els quals hi haurà mossos d'esqudra, policies nacionals, guàrdies civils i policies locals- blindaran Catalunya el mateix divendres. Han ideat un dispositiu de seguretat que preveu un desplegament d'agents màxim, que començarà avui mateix i s'allargarà fins diumenge. I la Jonquera serà també un dels punts on augmentarà la presència policial.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article