La Creu Roja detecta un nucli "força gran" de persones sense sostre a la Jonquera

Ho atribueixen al fet de ser un pas fronterer, i els ofereixen ajuda i assessorament a través del projecte Atenció Integral a Persones sense Llar

per Redacció

Successos, Vida social

Els  Mossos han fet diversos operatius contra els blocs ocupats
Els Mossos han fet diversos operatius contra els blocs ocupats | Infojonquera

Al llarg del 2018 els voluntaris i treballadors de la Creu Roja van detectar un nucli "força gran" de persones que viuen al carrer a la Jonquera. Ho atribueixen al fet de ser un municipi fronterer, tot i que no és l'únic punt de l'Alt Empordà on s'ha detectat el fenomen. Segons va avançar el Diari de Girona, l'any passat van detectar un canvi significatiu en aquest sentit, i és que entre les persones sense llar cada cop hi ha més treballadors i pensionistes pobres que, tot i tenir algun ingrés, no poden assumir el que costa llocar un habitatge. A més, també es va detectar que no són tant transeünts com fa uns anys, sinó que ara solen fer estades més llargues al municipi.

Aquesta situació és especialment greu a la ciutat de Girona, perquè és on es concentren els serveis que poden ajudar més els sense sostre, però també es divulga a municipis com la Jonquera o Figueres. En el cas de la Jonquera, la població de gent sense casa sol ser més oscil·lant, tot i que també n'hi ha una part de fixa que en alguns casos ha optat per l'ocupació d'immobles buits.

En qualsevol cas, per ajudar aquesta gent la institució humanitària ha potenciat el Projecte Atenció Integral a Persones sense Llar (UMES), que vol lluitar contra la pobresa i l'exclusió social.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article