Un grup d'inversors russos crearà la Universitat Privada Internacional de Requesens

Serà una unviersitat privada i expedirà màsters a mida dels clients

per Redacció

Cantallops, Vida social, Patrimoni

| Falgués Fotografia

Feia mesos que els rumors parlaven d'una important inversió a la Jonquera de capital rus, però ningú en sabia res, o els qui ho sabien ho han portat amb la màxima discreció.

Finalment ahir es va enviar un comunicat amb el qual s'ha posat fi a la rumorologia. Segons la nota de premsa rebuda a la nostra redacció ahir nit, un grup d'inversors russos està disposat a invertir més de 40 milions d'euros per comprar el castell de Requesens i crear-hi la Universitat Internacional Privada de Requesens.

Tot i que les universitats privades estableixen el seu propi règim d'admissió d'estudiants que presenten diverses característiques comunes com la realització d'una sèrie de proves d'aptitud acadèmica i, en alguns casos, una entrevista personal, això en el cas de la Universitat de Requesens funcionarà de manera una mica diferent. El comitè de selecció de la universitat es regirà per altres criteris, ja que les seves titulacions seran, també, diferents. Us ho expliquem amb més detall.

Entre les titulacions hi haurà totes les habituals de qualsevol universitat prestigiosa i per accedir a aquestes el requisit serà, únicament, econòmic. Seran molt cares, però es garanteix la titulació, encara que els alumnes no siguin els millors estudiants del món. De fet, una part de la matrícula anirà destinada a garantir la prestigiosa titulació, la qual s'imprimirà en un bonic diploma amb ribet d'or i imprès amb tinta negra ecològica, sembla ser que de calamar. D'aquesta manera les titulacions de la UPIR ja es distingiran de les altres, ja que sempre es podrpa dir que seran ecològiques, biodegradables i s'entregaran amb una mida molt més gran que les titulacions d'altres universitats. La idea és que a banda de poder fer-les constar en un un currículum, també destaquin en les parets dels despatxos dels titulats.

Però potser el més important seran les innovadores titulacions que expedirà la Universitat, entre les quals també s'hi podran cursar alguns màsters, com ara el de Màrqueting en Currículums Vitae, el de Política Ficció Creïble o el de Falses Promeses d'il·lusió Garantida. Cada màster es podrà cursar a distància i es podrà fer el seguiment de classes per internet al web oficial, www.UPIR.uni (Universitat Privada Internacional de Requesens).

Tot i que la seu oficial serà al castell de Requesens, el cert és que els alumnes no caldrà que s'hi apropin per res. Tots els tràmits es faran online via www.UPIR.uni i els preus seran econòmics, ja que es vol que tothom tingui un o dos màsters en el seu currículum.

Segons Alenxander Trolanof, catedràtic de politiqueig i mangoneig per la UPIR, la universitat de Requesens "té una filosofia molt bonica i és que tothom que vulgui i tingui diners, tindrà el teu màster sense esforços" ja que el que compta de veritat en aquesta vida "són els papers, o sigui, les titulacions. No em diran que no és bonic això".

Trolanof ha assegurat que l'anunci de creacció de la universitat privada ha generat molt d'interès entre diferents líders polítics, però ha assegurat que per discreció no pot dir quins polítics o quins partits són els més proclius a fer un màster a la UPIR.

El projecte de la Universitat s'ha portat amb màxima discreció i fins ara no ha vist la llum ja que no es volia crear falses expectatives. Està prevista una roda de premsa en breu per explicar i ampliar la informació de la creació de la nova universitat.

Comentaris

Comenta aquest article