La vaga d'hores extres que fan els Bombers ha obligat a tancar el parc de la Jonquera

Aquest mes de desembre hi ha hagut dies en què no hi havia els efectius mínims, que són tres persones, per mantenir obertes les instal·lacions

per Redacció

Política, Vida social

Les protestes del cos són històriques
Les protestes del cos són històriques

La vaga d'hores extres que els Bombers de la Generalitat estan fent des de principis de desembre ha impedit que el parc de la Jonquera funcioni amb normalitat en algunes guàrdies d'aquest mes. De fet, hi ha hagut algun dia en què no hi ha hagut el nombre d'efectius mínims per poder obrir les instal·lacions, que en el cas de la Jonquera és de tres funcionaris, i el parc ha hagut de tancar.

La vaga d'hores extres va començar l'1 de desembre en una desena de parcs, i el dia 10 s'hi va afegir tota la plantilla de Catalunya. Protesten per la manca d'efectius del cos, que fa anys que no rep cap gran injecció de personal. Aquesta situació, sumada a les jubilacions de companys, els obliga a fer moltes hores extres per cobrir les vacances o baixes dels companys i garantir el funcionament del servei; i aquestes hores extres són les que han deixat de fer aquest mes.

De moment, està previst que la vaga s'allargui fins a principis de gener. Els dies en què el parc de la Jonquera hagi de tancar perquè no hi hagi prou efectius, els recursos humans es distribuïran per altres parcs de la comarca.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article