L'any que ve s'arranjarà el carrer Rocaberti, s'instal·laran estacions de càrrega de vehicles elèctrics i es compraran parquímetres, entre d'altres

Són alguns dels projectes que inclou el pressupost del 2019, que puja fins als 7,5 milions d'euros i deixarà la Jonquera com un dels municipis menys endeutats de tot Catalunya

per Redacció

Política, Urbanisme

L'últim ple va donar el vist-i-plau als comptes de l'any que ve
L'últim ple va donar el vist-i-plau als comptes de l'any que ve | Falgues Fotografia

El ple de l’Ajuntament de la Jonquera ha aprovat aquesta setmana el pressupost municipal per a l’exercici 2019, uns comptes que venen marcats per l’increment global de la despesa, l’augment de les inversions i una nova rebaixa de l’endeutament. El volum total del pressupost de despesa de què disposarà el Consistori durant l’any vinent se situa per sobre dels 7,5 milions d’euros, xifra que representa un increment de gairebé el 9% respecte l'exercici 2018. Paral·lelament, durant el 2019 preveuen obtenir un superàvit no financer de més de 400.000 euros.

 

Es dobla la partida d'inversions

La major part dels recursos addicionals de què disposarà l’Ajuntament durant el 2019 es destinarà a inversions reals. Aqueta partida experimenta un creixement de 519.600 euros respecte l’any actual, i se situa per sobre del milió d’euros. Aquest increment tan notable permetrà a l’Ajuntament abordar alguns projectes estratègics i necessitats importants que presenta el municipi, com ara l’execució del carrer Rocaberti, la instal·lació d’estacions de recàrrega de vehicles elèctrics o l’adquisició de parquímetres, entre d’altres.

A més, en destaca especialment la inversió prevista per tirar endavant l’execució de l’aparcament del carrer Albera, un projecte ja previst al pressupost de 2018 que no s’ha pogut executar enguany perquè l’Ajuntament encara no disposava de la propietat dels terrenys. Aquesta actuació s’emmarca en la prioritat de l'Ajuntament de revitalitzar i millorar el nucli antic de la vila.

 

Molt a prop del deute 0

Un dels punts més destacats del pressupost de l’any vinent és la reducció del deute, que se situarà en l’1,27%, xifra molt propera a l’endeutament zero. Aquesta fita l'han aconseguit molt pocs ajuntaments de Catalunya, i permet a la Jonquera col·locar-se com un dels menys endeutats del país.

 

Reactivar el carrer Major, una prioritat

A banda del pàrquing del carrer Albera, els comptes del 2019 també preveuen altres actuacions de dinamització i recuperació del nucli antic de la vila. Concretament, s’ha reservat una partida de 100.000 euros per a la subvenció de l’arranjament de façanes del carrer Major. Amb aquesta partida, l’Ajuntament pretén donar facilitats als veïns i veïnes per tal que embelleixin i millorin la imatge d’aquest emblemàtic carrer, fent així noves passes cap a la consolidació d’aquesta via com a punt neuràlgic de l’activitat social i comercial de la vila.

 

Suport a les entitats i compromís amb l'educació inclusiva

El suport a les entitats i el teixit social de la Jonquera continua sent una de les prioritats de l’equip de govern. Per aconseguir-ho, destinaran prop de 40.000 euros a subvencions per a associacions esportives i culturals del poble.

D'altra banda, volen renovar el seu compromís amb l’educació inclusiva i equitativa dels més petits, que es traduïrà en una aportació de més de 100.000 euros a l’Escola Municipal de Música, incloent una ajuda específica al projecte d’inclusió social I-Música de 10.200 euros. Així mateix, es mantindrà la bossa de 6.000 euros destinada a subvencionar la compra de llibres de text dels alumnes de primària del municipi.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article